Det er nok de færreste, der kan se det sjove i forsikringer. De udgør en stor månedlig omkostning, og det er sjældent, at der reelt set er brug for dem. Forsikringer er dog en uhyre vigtig ting at have styr på, da det meget vel kan få afgørende betydning for, at du ikke lider store økonomiske tab, hvis uheldet skulle være ude.

Der findes et hav af forskellige former for forsikringer, og ditto rigtig mange forsikringsselskaber, der hver dag kæmper en brav kamp for at få dig som kunde. Selvom det kan synes irriterende at få opkald fra forsikringsselskaber, så skaber denne konkurrence på markedet bedre vilkår for dig som kunde. Du har relativt nemt mulighed for at sammenligne priser og betingelser på tværs af forsikringsselskaber.

Indboforsikring er et absolut must-have

En af de vigtigste forsikringer, for dig der bor i lejlighed eller hus, er indboforsikringen. Denne sikrer, at skulle der ske skade på ting i dit hjem, så vil det blive dækket. Det kunne eksempelvis være som følge af brand, tyveri, lynnedslag osv.

 En indboforsikring er ganske bred i sin dækning, og du har endvidere mulighed for at tilkøbe ekstra forsikringer til indboforsikringen. Det er eksempelvis meget normalt at tilkøbe en rejseforsikring på samme tid, som du sætter din underskrift for aftalen om indboforsikring. Derved er der gode chancer for, at du kan spare på den månedlige udgift for dem begge.  

Det er dog ganske forskelligt, hvor meget og hvilke ting en forsikring af denne kaliber dækker. Det afhænger af forsikringsselskabet og den aftale, der strikkes sammen til dig. Har du eksempelvis en forkærlighed for dyre ure, så skal du være sikker på, at forsikringen dækker, hvis dette bliver stjålet. Der er meget specielle regler for smykker, og det er derfor en rigtig god idé at høre omkring mulighederne, når du indleder snakken med diverse forsikringsselskaber.  

Hvis du synes, at forsikringer er forvirrende, så kan oversigten fra Ekonomi forsikring give dig et bedre billede af, hvad der er muligt for dig. Her bliver du guidet igennem alle de vigtigste aspekter inden for en indboforsikring.  

Har du stadig ikke helt forstået, hvad en indboforsikring egentlig er, så kan følgende video måske illustrere det:

Du må ikke glemme ulykkesforsikringen

Den anden forsikring, du bliver nødt til at tegne, er en ulykkesforsikring. Er du ung studerende og måske netop flyttet hjemmefra, har du højst sandsynligt været vant til, at du var dækket af dine forældres ulykkesforsikring. Det er dog ikke tilfældet, når du er blevet 18 år gammel og flyttet hjemmefra. Du kan derfor med fordel forsøge at få et tilbud på både en ulykkes- og indboforsikring, for derved at få en samlet besparelse.

 En ulykkesforsikring dækker i tilfælde af, at du kommer til skade. Det kunne eksempelvis være varige mén eller tandskade som følge af en ulykke. Vær dog opmærksom på, at betingelserne er forskellige hos forsikringsselskaberne.

Del artiklen