Står du midt i forberedelserne til at flytte til en ny lejlighed? Måske er det endda første gang, du skal flytte i lejlighed? Inden man flytter, er der en del ting, som er meget smarte at få styr på, så de første dage kommer til at gå som smurt.

Hvis du er erfaren flytter, ved du også, at en flytning kan være en meget stressende proces, da man tit i de første dage skal leve på en lidt alternativ måde, da man kan mangle alt fra et bord til køkkenredskaber. Så det gælder om på foran at få styr på et par ting, så selve flytningen foregår så godt som muligt – det er rarest for alle.

Kontakt elselskabet

Dagene op til at du skal flytte ind i lejligheden, skal du have kigget på nogle forskellige elselskaber, så du er sikker på, at der er strøm og lys, når du flytter ind.

Ofte vil der på forhånd være vand og varme, men rigtig mange steder skal man altså selv sørge for at melde sig til el. Nogle gange er det et bestemt elselskab, som udlejerne beder dig om at kontakte, men ofte er det også bare op til dig selv, hvilket selskab du vil benytte dig af. Så har du også friheden til at vælge ud fra kriterier, som du går op i – det kunne eksempelvis være pris eller bæredygtighed.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Når man flytter til et nyt sted, er noget af det første man får brug for selvfølgelig en god seng. Man får ikke en god søvn, hvis ikke man har en god seng, så det er essentielt for de første nætter, at man har tænkt lidt over at få fat i en seng – og man kan jo lige så godt starte med en, som er god.

Der er mange forskellige senge på markedet, men en, som ikke bliver nævnt så ofte, er den smarte skummadras. Skummadrassen samler ikke lige så meget støv som en almindelig madras og kan i mange tilfælde findes til meget fornuftige priser. Du kan her finde en stor test af skummadrasser, så du er sikker på, at du får fat i den helt rigtige model til din nye lejlighed.

Få et overblik over lejligheden

At flytte ind i en lejlighed vil ofte kræve en del overskud og et godt overblik. Allerede fra starten gør man klogt i at danne sig et overblik over hele matriklen, for så bliver det nemlig nemmere at finde ud af, hvilke nye møbler der skal købes, fordi man ved, hvad der skal være i de forskellige rum.

Hvis det er en lille lejlighed, giver det måske sig selv, hvor stue og værelse skal være, men hvis det er en større lejlighed, skal der måske flere overvejelser til, før man beslutter sig for, hvilket rum der skal være kontor, og hvilket rum der skal bruges som børneværelse. Og disse tanker er gode at gøre sig tidligt i processen.

Del artiklen

Leave A Reply