Hygge er en af de mest danske ting/betegnelser for en tilstedeværelse, som vi har meget svært ved at oversætte til andre sprog. Men hvordan kan det egentlig være? Har de det ikke hyggeligt i andre lande, eller hvorfor har vi så svært ved at forklare hvad hygge er? Mon ikke at de også hygger andres steder end i Danmark, men her i Danmark har vi måske gjort en ekstra ting ud af, at hygge sig og have det godt.
Det kan være at der er sammenhæng mellem at vi er et af verdens lykkeligste folkefærd, og faktisk har været dét lykkeligste folkefærd i et par år i træk.

Det er meget forskelligt hvordan vi som individer tolker hygge, og for nogen er det blot en varm kop kaffe med sin samlever, og for andre skal der en del mere til før man at man hygger.
Vi er ikke et land der arbejde dagen lang, hvilket betyder at vi også bruger en del timer derhjemme. De timer vi bruger derhjemme, er med til at gøre os til dem vi er, når vi ikke er derhjemme.

Det gælder om at få slappet af når man er derhjemme, og det kan man kun hvis man har opsat nogle hyggelige og optimale rammer. I denne artikel hjælper vi dig med at gøre hjemmet lidt mere hyggeligt.

Personligheden skal først og fremmest være til stede

Som nævnt tidligere så er det forskelligt fra person til person hvad og hvordan hygge ser ud. Det er altså særdeles en personlig ting, og skal du skabe hygge i hjemmet så gælder det om indrette hjemmet personligt og efter hvad man selv synes er hyggeligt.
Nogen elsker levende lys, og synes at de hører sig til når det skal være hyggeligt, hvorimod andre slet ikke synes at levende lys er hyggelige.

Belysningen har stor betydning for hygge

Det er ikke noget vi generelt tænker særligt meget over, men belysningen i diverse rum har faktisk stor betydning for hyggen. Det er også derfor man typisk dæmper belysningen lidt når man skal hygge, da det altså er mere hyggeligt med en varm belysning når man skal hygge. Omvendt så er det ikke rart at være produktivt i et mørk-belyst rum, og der har man altså brug for skarp og ”vågen” belysning.

Opholdsrummene skal indrettes til, at man kan være komfortabel og social

Der er visse rum i ethvert hus som bliver brugt mere end andre. Nogle af disse rum er typisk køkkenet, stuen og/eller køkken-al rummet som også er meget populært for tiden.
Hvis man er så privilegeret selv at kunne indrette hjemmet helt fra bunden af, og måske endda selv stå for plantegninger i forbindelse med et nybyggeri, så gælder det særdeles om at have i mente hvor man kommer til at opholde sig, og om der er plads til at indrette disse steder ordentligt.

Sørg for at indrette med møbler der er komfortable og praktiske så det er indbydende at slå sig ned – om det er ved spisebordet eller i sofaen området. Du kan læse mere her og blive inspireret til hvordan man indretter diverse rum i moderne stil.

Del artiklen

Leave A Reply