I de seneste 5-10 år er der sket rigtig meget inden for den grønne omstilling. Det kan vi bl.a. takke de mange bæredygtige pillefyr for. Disse fyr er at finde i rigtig mange danske hjem, hvor de ikke kun leverer varme året rundt, men også er med til at holde energiforbruget nede for den enkelte husstand.

Kigger vi på priserne på pillefyr, så er det ingen hemmelighed, at der ikke er tale om småpenge. Der findes de helt billige pillefyr til omkring 15.000-25.000 kr. De fleste kvalitetsfyr koster dog betydeligt mere – i de fleste tilfælde i prisklassen 30.000-50.000 kr. I den helt høje ende kan man sagtens købe et pillefyr til omkring 100.000 kr. Prisen afhænger bl.a. af producent, type, størrelse m.v. Denne artikel skal overvejende handle om træpillefyr.

Udnyt de mange mængderabatter ved køb af træpiller

Har du plads og økonomi til det, så kan du gøre dig selv en kæmpe tjeneste ved at købe mange kilo træpiller ad gangen. Hos Ekman Danmark kan du f.eks. købe træpiller i sække, hvor du får leveret 896 kg. til en rigtig skarp pris. Disse 896 kg. er som regel fordelt på 16 eller 11 kg. sække.

Skal du sammenligne forskellige leverandør af træpiller, så bør du først og fremmest sammenligne kiloprisen, som rent prismæssigt er den mest sammenlignelige faktor.

Derudover bør du være opmærksom på brændværdi, dimensioner og slaggedannelse. Det kan måske være lidt fristende at købe de billigste træpiller, men det kan på sigt sætte sine aftryk på både miljø og pengepung, hvorfor man bør undersøge, hvad træpillerne består af, og hvilke egenskaber de byder på. Er kvaliteten vigtig for dig, så bestil og få træpiller leveret via linket.

Følg brugs- og plejeanvisningerne

Det koster rigtig mange penge at anskaffe sig et pillefyr, hvorfor fyret gerne skulle kunne holde i mange år. Levetiden vil dog afhænge af, hvor godt du passer på det. Derfor er det på alle mulige måder en god idé at gennemgå brugs- og plejeguiden, så du ikke kommer til at gøre noget, der påvirker fyrets levetid negativt. Ved spørgsmål bør du kontakte din forhandler.

Få efterset fyret hvert år

Et årligt eftersyn af pillefyret er en rigtig god idé. Prisen for et sådant eftersyn ligger på omkring 1.000-2.000 kr. i de fleste tilfælde. I nogle tilfælde vil disse eftersyn være gratis, hvis man har tegnet en serviceaftale. Uanset om du har en serviceaftale eller ej, så bør du bestille et eftersyn én gang om året. Det skal du gøre, så du kan forebygge evt. problemer. Opdager man ikke fejl i tide, så kan det koste pillefyret livet. Så er udgiften til det årlige serviceeftersyn pludselig ikke så stor sammenlignet med prisen på et nyt fyr.

Del artiklen

Leave A Reply