Hold varmen med en varmepumpe

0

De fleste husejere ved, at udgifterne til varme ret hurtigt kan løbe op i løbet af vinterhalvåret især. Den nemmeste måde at spare på varmeudgifterne er selvfølgelig blot at slukke for varmen og klæde sig bedre på. Men det er jo heller ikke en holdbar løsning i længden. Er huset under 17 grader, så lever skimmelsvampe nemlig helt optimalt. Derfor er det bedre at finde billigere varmeløsninger. De findes heldigvis, og de udvikles fortsat. Med en varmepumpe får man for eksempel både billig varme samtidig med at de er mere klimavenlige end andre varmekilder.

Sådan fungerer en luft-til-luft varmepumpe

Der findes to typer af varmepumper. Har man et mindre areal, som skal varmes op, så kan man vælge en luft-til-luft-pumpe. Den trækker luft ind udefra, varmer det op og pumper det ind i boligen. Det giver samtidig et bedre indeklima, da luften konstant cirkuleres rundt, og der tilføres ren luft.
Anlægget placeres udvendigt op ad husmuren og på husets inderside sidder en tynd pumpe, som af udseende minder om et airconditionanlæg.
Man kan få fine kasser til at skjule det udvendige anlæg. De kan for eksempel minde om en klassisk hyndeboks.
De moderne varmepumper larmer ikke.

Sådan fungerer en luft-til-vand varmepumpe

Har man en større bolig, som skal opvarmes, så kan det bedre betale sig med en luft-til-vand pumpe. Den opvarmer luften til varmt vand. Det varme vand kan både bruges som brugsvand og til for eksempel gulvvarme eller radiatorer. Det er ligeledes en klimavenlig løsning. Det kan være dyrt i indkøb, men pengene er hurtigt tjent hjem igen i form af billigere varmeudgifter. Som med den anden pumpe, sidder selve anlægget udvendigt på huset.
En varmepumpe er i toppen over billige og miljøvenlige varmekilder, hvilket er fordelagtigt for både husejer og klimaet.

Hvilken pumpe skal man vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange varmepumper på markedet. Der findes mange på det danske marked og det er også muligt at indkøbe varmepumper fra udlandet. Men hvordan finder man så den bedste, når valgmulighederne er så mange? Man kan for eksempel se tests og sammenligninger på nettet. Du kan se den bedste varmepumpe for 2019 og de nyeste guides online. Det kan anbefales at holde sig opdateret på den nyeste teknologi, da den konstant udvikles og oftest til det bedre. Her får du et godt overblik over udvalget, samt sammenligninger på kvalitet og pris.

Hvorfor skal huset holdes varmt om vinteren?

Det er vigtigt at holde boligen varm om vinteren. Har man for eksempel et sommerhus, er det godt at holde det på minimum 17 grader hen over vinteren, for at undgå for meget skimmelsvamp. Skimmelsvamp udvikler sig nemlig i en stor fart, hvis der er under 17 grader. Samtidig vil en varmepumpe sikre et sundt indeklima og mindske lugten af tomt indelukket sommerhus.
Det samme gør sig gældende i ens primære bolig. Her er det endnu vigtigere at undgå skimmel, da man opholder sig væsentlig mere der. Derudover er det også rart at have det lunt om vinteren.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk