Når vi har tidligere har skrevet om plankeborde, så har vi modtaget mange spørgsmål omkring det økonomiske. Og selvfølgelig er det relevant at vide, hvad et plankebord koster, hvis man overvejer at bestille et sådant bord.

Som du måske har fundet ud af, så varierer priserne på plankeborde enormt meget. Der findes plankeborde til 3.000, men det er altså også muligt at finde borde til 50.000 kr. I den anledning er du måske nysgerrig efter at vide, hvad den enorme prisforskel skyldes. Det findes der ikke kun én grund til, men vi skal nok forklare, hvorfor der er forskel på priserne her.

Træsorten

Først og fremmest afhænger prisen af den valgte træsort. Plankeborde laves nemlig af en verden af forskellige træsorter, og priserne på disse træsorter varierer.

I øjeblikket oplever vi en massiv interesse for egetræsplanker, men det er ikke ensbetydende med, at der ikke findes andre planker. En af fordelene ved denne træsort er, at den byder på meget høj holdbarhed. Det har bl.a. den praktiske betydning, at bordet vil kunne bruges både indendørs og udendørs.

Der er fordele og ulemper ved alle træsorter, hvilket du med fordel kan sætte dig ind i, inden du bestiller et plankebord. Der findes bl.a. følgende træsorter:

  • Eg
  • Fyr
  • Valnød
  • Ask
  • Bøg

Hvilken træsort er din favorit, når det kommer til borde og møbler i det hele taget?

Vil du blive klogere på de mest populære træsorter, så tjek de mange moderne plankeborde ved Kærbygård ud.

Størrelsen

Dernæst er det selvfølgelig ikke helt uden betydning, hvor stort et plankebord du ønsker at købe. Jo større bord, desto mere træ skal der bruges, hvilket helt naturligt har en indvirkning på prisen. For at kunne få beregnet en pris skal du derfor bestemme dig for, hvilken bredde og længde dit kommende plankebord skal have.

Mange af markedets mest populære plankeborde (med standardmål) måler 200 cm. i længden og 95 cm. i bredden. Størrelsen vil være passende for de fleste, men mangler man plads i enten længden eller bredden, så kan man bestille et skræddersyet plankebord. Der er stort set ingen grænser for, hvor langt eller bredt et bord man kan få.

Ben

En anden væsentlig faktor – i forhold til prisen – er benene.

Ligesom selve bordet, så findes benene også i mange forskellige afskygninger. Typisk kan man vælge mellem henholdsvis stålbordben og træbordben. I de fleste tilfælde er træbordbenene dyrere end stålbordbenene, men der er naturligvis ingen regler uden undtagelser.

Antal planker og tykkelsen af disse

Slutteligt har antallet af planker og tykkelsen på plankerne selvfølgelig også noget at sige.

Man kan derfor ikke prissammenligne to forskellige plankeborde i eg, hvis der er forskel på antallet af planker og plankernes tykkelse.

Der er både fordele og ulemper ved at købe et plankebord med tykke planker. Typisk får man et mere robust og holdbart bord, hvis man vælger en variant med tykke planker. Du skal dog samtidig forvente, at du får et tungt bord, der ikke er så handy. Dog er det heldigvis også sjældent, at man har behov for at flytte rundt på et plankebord.

Del artiklen

Leave A Reply