Betalt indlæg

Det er altid spændende at flytte, hvad enten man skal flytte for første, tredje eller tiende gang. Det er desværre ikke helt billigt at flytte, hvorfor du skal sikre dig, at der er styr på økonomien. I dag vil vi kigge på, hvad det koster at flytte i lejlighed. I den anledning antager vi, at du ønsker at leje en lejlighed. På et senere tidspunkt vil vi måske udarbejde en guide om finansiering af ejerboliger, herunder køb af lejligheder. Drømmer du om at leje en lejlighed i en af landets storbyer, så er du kommet til de rigtige.

Digitale søgeagenter

I første omgang skal du forvente, at der er udgifter til digitale søgeagenter. Fælles for de fleste større boligportaler er nemlig, at de opkræver et mindre gebyr for at komme i kontakt med udlejerne. Som regel giver man et sted mellem 28 og 299 kr. om måneden for at kunne få adgang til alle boligoplysninger inkl. kontaktoplysninger. I mere sjældne tilfælde vil du kunne kontakte udlejerne uden at blive mødt af en betalingsmur. Du kan ved at bruge dit netværk muligvis slippe for at skulle betale en formue for at anvende digitale søgeagenter.

Depositum

Du har haft held med at finde en lejlighed, som både stil- og størrelsesmæssigt samt rent økonomisk passer til dig. Desværre er lejeaftalen ikke officiel, inden du har indbetalt det obligatoriske depositum til udlejer. Som udgangspunkt vil man blive opkrævet et beløb svarende til tre måneders husleje. Lyder den månedlige husleje for eksempel på 5.400 kroner, så vil du sandsynligvis skulle betale 16.200 kroner i depositum. Det er penge, som du ikke nødvendigvis har stående på kontoen.

Er du ikke i stand til at betale det opkrævede depositum, så kan du overveje at optage et forbrugslån. Lyder beløbet på under 20.000, vil det måske være mest oplagt med et forbrugslån.

Husleje og forbrug

Foruden udgifter til søgeagenter og depositum vil der selvfølgelig være udgifter til både husleje og forbrug. Der er vel at bemærke tale om udgifter, som du skal afholde måned efter måned modsat nogle af de mange engangsudgifter. Da udgifterne er tilbagevendende og mere eller mindre faste, er det alfa og omega, at du opdaterer dit budget og sikrer dig, at der er penge til det hele.

I dét øjeblik du bliver ude af stand til at betale din husleje, risikerer du at blive smidt på gaden. Du kan evt. lave en budgetkonto, hvis du er bange for at bruge de penge, som skal gå til den månedlige husleje og de dertilhørende forbrugsposter som vand og varme.

Del artiklen

Comments are closed.