Haven er et fristed for mange danskere, og mange nyder at bruge tid i haven, når vejret tillader det. Er man så heldig at have sin egen have, er der mange ting, man kan gøre for at dekorere sit udendørsareal. Vælger man de rigtige planter og træer, bliver haven ikke kun smuk at se på, men også langt mere behagelig at opholde sig i, da planter og træer kan skærme for udefrakommendes blikke og dermed skabe mere privatliv.

Men hvilke træer og planter er de rigtige til en dansk have? Mange af os bruger for lidt tid i haven til, at vi kan vurdere, hvad der passer godt ind i vores have – og måske mere vigtigt; hvad der ikke passer godt ind.

Derfor har vi undersøgt sagen og giver her en række forslag til, hvilke træer der passer bedst til den gennemsnitlige danske have.

Disse træer skal du plante i din have

Der kan være stor forskel på, hvor stor en have man har, og det kan blandt andet være svært at finde ud af, hvilke træer der passer til ens stil. Man bør nemlig være opmærksom på, at nogle træer vokser sig større end andre, og det er derfor vigtigt at vælge de rigtige trætyper for at sikre de bedste proportioner. Til den gennemsnitlige danske have findes der dog nogle specifikke træer, der lever op til de flestes behov. På Plantelivet.dk kan man blandt andet blive klogere på rødeltræet, som er et populært valg blandt danske haveejere.

Værd at vide om rødeltræ

Rødeltræet er et fantastisk flot træ, der pynter og pryder enhver have. Træet har et unikt udseende, der er nemt at genkende, og derfor er træet et af de mest interessante og unikke køb, du kan gøre dig til din have.

Der findes to typer af rødeltræer, hvor forskellen imellem dem primært er bladenes udseende. De to typer er henholdsvis den flig-bladede trætype og så den traditionelle rødelsort. Overvejer du at anskaffe dig et rødeltræ, er det en god idé at lave noget grundigt forarbejde og gøre op med dig selv, hvilken bladtype du bedst kan lide.

Placering af træet

Uanset hvilken type rødeltræ du ender med at vælge, er det vigtigt for både den flig-bladede trætype og den traditionelle rødelsort, at de får nok sol. Derfor skal de placeres et sted i haven, hvor de ikke skærmes for sollys. Uanset hvor gammelt træet er, skal det altid have en høj mængde sollys for at klare sig. Især når træet er nyt og netop plantet, er solen noget af det vigtigste for dets overlevelse.

Del artiklen

Leave A Reply