Du har bestemt dig for, at du skal have et drivhus, men hvilket skal du vælge? Der findes nemlig flere forskellige slags drivhuse, så det kan måske være svært at gennemskue, hvad man lige skal gå efter. Vi har kigget nærmere på nogle af de forskellige typer drivhuse, der findes, så at du kan blive klogere på hvilken type, der passer bedst til dig og dine behov.

Drivhus i aluminium

De fleste vælger at investere i et drivhus af aluminium, hvilket ikke er svært at forstå. Aluminium er nemlig billigt, og så kræver det ingen vedligeholdelse. Dermed er drivhuset af aluminium altså både en billig og nem løsning, og så er det også utroligt holdbart, hvilket betyder, at det næsten kan stå i al slags vejr. Drivhuse af aluminium findes i alle størrelser og både med tynde og kraftige aluminiumsprofiler. Du bør vælge et drivhus med kraftige aluminiumsprofiler, hvis vil være ekstra sikker på, at drivhuset ikke falder sammen i et stormvejr. Du kan også vælge at investere i et aluminiumdrivhus med en flot lakering for at give noget ekstra til drivhusets udseende, men dette koster lidt mere end et drivhus i ren aluminium.

Drivhus i træ

Et drivhus af træ har en vis autentisk charme, og så kan du helt selv bestemme, om du vil male det eller blot lade det have sin smukke, naturlige farve. Et drivhus af træ kan helt klart anbefales til haveejeren, som ønsker at tilføre noget æstetik til haven. Du kan vælge at få en tømrer til at samle dit drivhus af træ, men har du selv styr på, hvordan man konstruerer et drivhus, så kan du også vælge at lave det selv.

Drivhus i plast

Et drivhus af plast er en mindre holdbar løsning, men det er til gengæld også en billig løsning. Et drivhus af plast skal placeres et sted, hvor det bliver udsat for mindst mulig blæst, da plastkonstruktionen ikke kan holde til for meget blæst. Et drivhus af plast er nemt at flytte rundt på, og det kan nemt slås op og ned ligesom et telt.

Drivhus med glas eller polycarbonat

Det kan være en rigtig god idé at investere i et drivhus med hærdet glas, hvis dyr og børn opholder sig i haven, så at hvis uheldet er ude, så kommer ingen til skade på noget glas. Hvis dit drivhus skal placeres et sted, hvor det bliver udsat for meget blæst, så kan det anbefales, at købe et drivhus med plader af polycarbonat, da disse plader er meget fleksible og derfor sagtens kan holde til blæsten. Nogle polycarbonat plader har også en isolerende effekt. Polycarbonat plader er dyrere end almindeligt glas, og så skal man også være opmærksom på, at pladerne tager en hel del af lysindfaldet. Vælger du at investere i et drivhus med glas, så kan du med fordel give det en nord/syd placering. Dette sikrer, at solens varme bliver udnyttet optimalt, da der tidligt på dagen vil komme godt med varme ind i drivhuset, mens der vil være mindre varme i drivhuset om eftermiddagen, hvor der ellers vil være chance for, at der bliver for varmt i drivhuset.

Osilo.dk finder du et bredt udvalg af forskellige typer drivhuse til billige priser.

Del artiklen

Leave A Reply