Et sommerhus kan være en rigtig hyggelig investering, som man kan bruge en masse tid på og i. Det kan dog også ende med at blive et trættende og dyrt projekt, hvis man ikke træffer de rigtige beslutninger. En af de helt store beslutninger, som man skal træffe, er selvfølgelig hvordan ens sommerhus skal varmes op.

Det er nemlig ikke sikkert, at man kun bruger sit sommerhus om sommeren, selvom det ligger lidt i navnet. Et sommerhus kan nemlig også sagtens tages i brug i vinterhalvåret. Det kan endda være enormt hyggeligt, men det kræver selvfølgelig, at der er en varmekilde, der kan varme sommerhuset op. Sommerhuse er nemlig ofte små huse med tynde og kun let isolerede vægge. Derfor kan drømmen om den hyggelige vinterweekend i sommerhuset nemt gå hen at blive et mareridt.

Vælg den rigtige varmekilde til dit sommerhus

Det behøver dog på ingen måde at koste kassen, når man skal varme sit sommerhus op. Det kræver bare, at man vælger den rigtige varmekilde. Her afhænger det selvfølgelig igen af, hvor meget tid og hvor mange penge, man ønsker at bruge på sit sommerhus og opvarmningen af dette. Det kommer dog hurtigt til udtryk, at et fyr eller fjernvarme ikke nødvendigvis er den bedste eller mest økonomiske løsning i så lille et hus, der bliver taget i brug så få gange om året.

Varmepumpen er det oplagte valg

Med føromtalte betingelser er den såkaldte varmepumpe derimod det oplagte valg. I langt de fleste tilfælde, når man taler om varmepumper, handler det om luft til luft pumper. Det er altså pumper, der pumper den udendørs luft ind og udnytter den lille mængde varmeenergi i denne til at opvarme hele sommerhuset.

Luft til luft pumper er perfekte til at opvarme små huse såsom sommerhuse og er endda ret billige. Det gælder ikke kun opsætningen og købet af den, men også de efterfølgende strømregninger. Opsætningen er desuden ganske simpel, men du kan sagtens få en montør til at gøre det for dig, hvis du ikke har mod på selv at sætte den op. Læs mere her om varmepumper og hvordan de skal sættes op.

På mange måder er varmepumpen den oplagte varmekilde i sommerhuset. Den er både simpel og økonomisk, og så kan den endda bruge omvendt – som en slags airconditionanlæg – i de virkelig varme sommermåneder.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk