Har du en stor interesse inden for ejendomsmæglerfaget, og ønsker du at lære mere om, hvordan du selv kan blive ejendomsmægler, så kan du med fordel læse videre. I denne artikel vil vi gennemgå de skridt, som du skal tage, hvis du ønsker at kunne kalde dig selv for ejendomsmægler.

Det kan synes uoverskueligt at blive ejendomsmægler, men holder man tungen lige i munden, så vil man hurtigt opleve, at det meget vel kan være den helt rigtige vej at gå.

Du skal først og fremmest vælge en relevant uddannelse

Du er sikkert allerede klar over, at der findes uddannelser specifikt målrettet de mennesker, som ønsker at arbejde med køb og salg af boliger. Som ejendomsmægler står du hver dag over for spændende udfordringer, som kan være alt fra vurdering af huse til salg af projektboliger.

Overordnet set er der 3 muligheder for at kunne blive uddannet inden for faget:

  • Har du en gymnasial uddannelse, og ønsker du nu at have et fuldtidsstudie, så kan du enten vælge at læse en finansøkonom eller en finansbachelor.
  • Har du en gymnasial uddannelse, men ønsker du blot at have et deltidsstudie, så kan du vælge en akademiuddannelse i finansiel rådgivning.
  • Har du en kandidatuddannelse, så er der mulighed for at vælge nogle målrettede og yderst specifikke tillægsuddannelser. Her er der dog visse krav, som man skal opfylde.

Er en af ovenstående muligheder tilgængelige for dig, og ønsker du at uddanne dig som ejendomsmægler, så er det blot at springe ud i det.

Erhvervserfaring er et must

Eftersom det er nødvendigt med erhvervserfaring, så skal du være beredt på at skulle ud og få erhvervserfaring under uddannelsen. Mange vælger enten at blive assistent eller trainee hos det lokale ejendomsmæglerfirma, da det vil give netop den værdifulde erfaring, som det kræver for at blive rigtig ejendomsmægler.

Tag kontakt til den lokale ejendomsmægler og bliv klogere på mulighederne

Det kan være svært at finde ud af, om det er den rigtige vej at gå for en selv. Derfor kan det ofte hjælpe, hvis man falder i snak med personer, som allerede har gennemført uddannelsesforløbet, og som netop nu beskæftiger sig med faget. Derfor anbefaler vi, at du tager ned til den lokale ejendomsmægler og spørger, om der er mulighed for, at du må tage en kort samtale med en af de ansatte. Derved kan du få besvaret de spørgsmål, som du måtte sidde med, omkring faget og jobbet.

Del artiklen

Comments are closed.