At miste et familiemedlem er altid følelsesladet. Dette gælder, uanset om det er en du var tæt på, eller en der er forbundet til dig længere ude af familietræets grene. Men ikke desto mindre kan det være svært at finde ud af, hvad der skal gøres og i hvilken rækkefølge.

For de fleste er det en stor lettelse at vide, at der er nogen, der har erfaring på området, der tager sig af dødsboet, så det ikke behøver at være en bekymring i en tid med mange følelser og andre ting, der skal tages stilling til. Ved at vælge det rigtige firma til opgaven bliver det løst på en ordentlig og professionel måde.

Hvad skal der være styr på?

Det er ikke alle, der har skrevet testamente, men det betyder ikke, at der behøver at gå rod i tingene. Når du snakker med bedemanden, går der helt automatisk en proces i gang, så både sognepræsten og skifteretten får besked om dødsfaldet.

Der er en række formalia, der skal være på plads, før boet kan gøres op og sælges videre eller overtages af nye ejere. Det er derfor vigtigt, at der kommer en erfaren og kyndig advokat ind i billedet, der kan varetage familiens interesser og sørge for, at processen kommer til at køre så gnidningsløst som muligt. Det giver ro og overskud til at komme videre uden stress.

Find den rigtige advokat

Der er mange advokater, der er dygtige til deres arbejde, men det er altid værd at vælge en, der er specialiseret inden for netop det, du skal have hjælp til. Det betyder, at der er erfaring bag og en klar handlingsplan.

Der er mange forskellige ting, der skal gøres og gerne i den rette rækkefølge, hvilket en dygtig advokat kan hjælpe med. Der kommer med hjælp fra advokaten typisk styr på:

  • Opsigelse af abonnementer og andre betalingsaftaler
  • Vurdering
  • Fordeling af gæld (givet der findes en sådan)
  • Salg eller overdragelse af ejendom
  • Afregning

Samt en masse andre ting, der skal være afklaret, før boet kan lukkes. Når det kommer til dødsbobehandling kommer en advokat, der kender til familieret og dødsbo til stor hjælp.

Sørg for at få styr på det så hurtigt som muligt, så der kommer gang i tingene, og det formelle kan komme af vejen, og I kan komme videre.

Del artiklen

Comments are closed.