Er du nået dertil med din have, at du selv har indrettet den efter bedste evne, og den alligevel ser lidt halvvild og ustruktureret ud, så kan det være, at du skal konsultere en professionel anlægsgartner.

En dygtig fagmand kan med sin ekspertise give dig nogle gode forslag til, hvordan din have virkelig kan komme til at spille. Vedkommende kan se muligheder, som du slet ikke ville kunne komme på eller kan hjælpe dig til at få realiseret nogle af dine egne gode idéer. Det kan der være mange fordele ved.

Få hjælp til overblikket

Uanset om du har en lille eller en stor have, så kan det være svært at danne dig et overblik over den. Det er dog en forudsætning for at lægge en haveplan, at du kan se haven i dens helhed og se de muligheder, der kan være i den.

Det er her, at den professionelle anlægsgartner kan komme ind i billedet. Han eller hun har nemlig den nødvendige erfaring til at se mulighederne. Det kan være, at der skal være nogle niveauforskelle i haven, det kan være, at bedene skal indrettes helt anderledes, eller at store dele af haven skal fræses op og anlægges på ny. Måske skal terrassen ligge et helt andet sted, eller måske skal den udformes på en anden måde.

Du kan bede anlægsgartneren om at komme med nogle bud på, hvordan haven kan komme til at fungere bedst muligt – naturligvis med hensyntagen til dine ønsker.

Hvad kan en anlægsgartner udføre?

En anlægsgartner kan udføre alt, hvad der har med lægning af havefliser at gøre. Desuden er alle former for beplantning og opsætning af hegn også nogle almindelige kompetencer for en anlægsgartner. Det vil sige, at vedkommende kan få alle havens dele til at spille godt sammen.

Han eller hun kan stå for plantegninger, planlægning og den konkrete udførelse af arbejdet. Det betyder, at anlægsgartneren kan være med under hele processen lige fra start til slut.

Prøv for eksempel at se nogle smukke haveanlæg udført af professionel anlægsgartner her. Tænk på dem som inspiration, og dan dig et indtryk af, hvad en professionel anlægsgartner kan få af betydning for netop din have. Det kan være både mindre og større opgaver, du kan få lavet. Lige fra et enkelt raftehegn til den helt store makeover med anlægning af en sø og en flisebelagt terrasse hele vejen rundt om huset.

Del artiklen

Comments are closed.