Haven er for mange mennesker deres fristed. Der kan man komme ud for at trække frisk luft og nyde den smukke natur uden at skulle ret langt væk hjemmefra. I sommermånederne kan man nyde at nørkle med planter i bedene eller slikke sol midt i haven. I vintermånederne kan man nyde synet af den rimfyldte og skinnende græsplæne.

Det er dog langt fra alle, der har lige grønne fingre og dermed evnerne til at kunne gøre haven til det lækre fristed, som mange går og drømmer om. Dette er desværre især tilfældet for dem, der ligger inde med de lidt mindre haver. Her kommer kreativiteten nemlig for alvor på prøve. Hvordan indretter man lige en hyggelig have på ganske lidt plads, når man i forvejen føler, at man har ti tommelfingre, og at ingen af dem er bare det mindste grønne.

Kast dig ud i det

Heldigvis kræver haveindretning slet ikke så meget, som mange går rundt og tror. Så længe man nyder det og har en klar vision, kan man faktisk nå rigtig langt. Selve den klare vision er også nemmere at opnå end nogensinde før. Det er den blandt andet i kraft af internettet og de mange bøger om netop haveindretning, som er kommet på markedet over de senere år.

Derigennem kan du få råd, vejledning og inspiration til at indrette haver i alle størrelser og til alle formål. Der er nemlig stor forskel på, om det kun er dig, der skal færdes i haven, eller om du også har børn at tage hensyn til. Under alle omstændigheder kan du dog sagtens få en fin have, der er rar at opholde sig i, og som står godt til din bolig.

Vær ikke bange for at spørge om hjælp

Hvis du føler, at du på enkelte mere avancerede punkter i haveindretningen kommer til kort, er der dog også råd at hente. Der er nemlig ingen skam i at få professionel hjælp. En erfaren anlægsgartner vil ofte kunne udføre opgaven langt hurtigere, end du ville. Samtidig er der langt større chance for, at det bliver gjort ordentligt i første omgang. Så skal du ikke til at gøre det om igen efter få måneder eller år. Det vigtigste er bare at huske, at der ikke er andre end dig selv, der står i vejen for en hyggelig og fin have. Så er det mindre vigtigt, hvilken størrelse den har.

Del artiklen

Comments are closed.