Foråret nærmer sig med hastige skridt, og hermed er det på tide at lade sig inspirere af årstiden i boligens indretning. Mere sol, blå himmel, mildere temperaturer og spirende planter er alle ting, som kan få et smil frem på vores læber, og derfor gælder det om at tage udendørsstemningen med indenfor i stuen, så smilet også kan være stort på en hverdagsaften. I det følgende får du vores tips til, hvilke ændringer du kan lave i din stueindretning for at skabe en hyggelig, varm og lys forårsstemning i rummet.

Nye og lyse farver på tapetet

Er væggene i stuen forholdsvis mørke, eller er de omvendt alle sammen hvide og, ifølge dig selv, en smule kedelige, er der god grund til at bringe forårets farver ind i rummet. Lyse pasteller såsom rosa, mint og lyseblå vil skabe en sød, men også frisk stemning i stuen. Grønne nuancer kan ligeledes med fordel males på en væg eller to, idet du ved synet af de nymalede vægge med det samme vil tænke på de første spirer ude i haven. Sørg også for at bringe de lyse farver frem ved hjælp af nye tekstiler, herunder både puder og tæpper. Gardinerne kan desuden med fordel skiftes ud med et par lette, lysegrønne eller lyseblå, lange gardiner. Læs i denne forbindelse guiden om gardiner på gardinunivers.dk, så du kan finde de helt rette gardiner til netop din stue.

Planter i alle størrelser og former

Når forårsstemningen for alvor skal bydes velkommen i stuen, er der uden tvivl også et behov for en god række forskellige, smukke planter. Gå på udkig i det lokale have- eller plantecenter og brug godt med tid på at finde både spændende og søde planter. Køb eksempelvis en flot Monstera-plante til stuehjørnet og placer den i en beige krukke, så der udelukkende kommer fokus på plantens smukke og interessante blade. Herefter kan du placere mindre planter såsom den luftrensende Aloe Vera-plante og den sjove Pilea i vindueskarmene. Pileaens tallerkenagtige blade pynter ligeledes på reoler og hylder, så du kan placere de grønne elementer blandt alle stuens møbler og kroge. Hvis du føler dig inspireret af bedet ude foran boligen eller den flotte grønne hæk rundt om hele huset, kan du også tage dette udtryk med ind i stuen ved at kreere en klynge på et bord fyldt med forskellige flotte, grønne planter i diverse krukker og vaser.

Vaser og lysestager i friske farver

Som prikken over i’et i den flotte, nye og forårsinspirerede stueindretning kan du sætte nogle flotte vaser og lysestager i farvet glas i vindueskarmene, på hylder og på stuens sofabord. Det farvede glas har længe været moderne, og det bringer både elegance og søde elementer med ind i stuen. Put enkelte blomster i høje og tynde vaser i friske farver såsom rød, orange og grøn, og sæt større buketter i store og lave vaser. Hermed skaber du en fin kontrast og en skøn stemning i rummet, så hele familien og indbudte gæster vil elske at hygge i den nye, lyse og naturinspirede forårsindretning.

Del artiklen

Comments are closed.