Sommeren er over os, og hvad er bedre end at bruge tid i haven og slappe af udenfor i solens varme stråler? Men er haven ikke helt sommerklar endnu? Det betyder meget, om din have er indbydende og hyggelig, da den ellers ikke vil blive brugt særlig meget. Du kan indrette din have, lige som det passer dig, men måske er du løbet tør for inspiration. Der er mange muligheder i haven, og sommeren er det perfekte tidspunkt til at gå i gang med havearbejdet og små eller store projekter, som du længe har gået og overvejet. Går du for eksempel med en drøm om dit eget drivhus med smagfulde tomater og agurker? Ønsker du at slænge dig i en hængekøje i solen? Eller har du gået og tænkt på snart at få de grønne fingre frem og give den gas med blomsterbede og krydderurter. Bare rolig, vi har her samlet nogle gode råd til indretning, planter og meget mere, så din have kan stå skarpt til sommer.

Ryd op og smid ud

Første skridt til at få en hyggelig have er at få ryddet op i din have. Det kræver lidt hårdt arbejde, inden det sjove kommer, og du kan starte ud med at slå græs og pille alt ukrudtet op. Alt det rod, du har fået samlet gennem årene, skal også ud, så det ikke står og fylder. Bagefter har du et meget bedre udgangspunkt til at gå i gang med alle dine planer og udforme din have lige efter dit hoved. Har du et gammelt bord/bænkesæt stående, er det måske også på tide at få skiftet det ud med et nyt og brugbart et.

Det kan også være, at der er nogle træer, som skal væltes, nogle buske, som skal fjernes, eller en hæk, der skal klippes, før dine drømme og ønsker kan gå i opfyldelse. Tag hele familien med i haven og gør det til en hyggelig dag, hvor I nyder hinandens selskab.

Grønne fingre eller ej

Uanset om du er mester i at passe dine blomster og planter i hjemmet eller dræber dem gang på gang, kan du sagtens gå i gang med at plante buske, træer, planter og krydderurter i haven. Der er nemlig håb for dem, der ikke har grønne fingre. Du kan sagtens finde grønne planter eller blomsterbede, som næsten ikke kræver, at du gør noget. Har du lyst til at springe ud i den helt store plantefest, kan du også vælge smukke blomster i adskillige farver og bringe liv ind i din have.

En anden skøn ting at plante i haven er krydderurter. Det er både hyggeligt og praktisk, fordi du kan bruge dem i madlavningen. Du kan plante oregano, persille, purløg og meget mere. Hvis du er til det spiselige, kan du også overveje at plante et æble- eller pæretræ i haven, som på sigt kan vokse sig stort og flot og give mange saftige frugter hvert år.

Valg af havemøbler

For at din have kan blive sommerklar, er det vigtigt at have styr på havemøblerne. Når du skal sidde i solen og stege eller læse en god bog, skal du have møblerne til det. Der er mange forskellige muligheder, og du kan både vælge et havesæt, et bord/bænkesæt eller en liggestol, alt efter hvad du kommer til at bruge mest. Et bord/bænkesæt er en billig løsning og et hyggeligt møbel at samles ved på uformel vis. Du kan finde forskellige bord/bænkesæt på denne side.

Slap af og nyd sommeren

Det kan være svært at følge med, når sommeren lige pludselig er her, så husk at nyde solen og slap af. Måske når du ikke alle dine projekter, men så kan du altid tage fat, hvor du slap, næste år. Husk også, at du helt selv bestemmer, hvordan din have skal indrettes, så den er sommerklar.

Del artiklen

Comments are closed.