Er dit oliefyr efterhånden ved at have mange år på bagen, og kunne det godt trænge til at blive skiftet? Eller synes du måske i stedet, at det er blevet lige rigeligt dyrt at fyre med olie? Der kan være mange grunde til at skifte oliefyret ud – og hvorfor det godt kan betale sig, uddyber vi nedenfor.

Når oliefyret skal skiftes eller overvejelserne omkring det opstår, dukker der mange mulige alternativer op. En af dem er et pillefyr, som vinder mere og mere indpas i de danske hjem.

Hvorfor skifte oliefyret ud med et pillefyr?

Der er mange gode grunde til, hvorfor du ikke skal skifte det gamle oliefyr ud med et nyt, men i stedet skifte det ud med en mere moderne og energieffektiv varmeløsning såsom et pillefyr.

  1. Det er billigere

Den første og måske mest motiverende grund til at skaffe dig af med oliefyret og i stedet installere et pillefyr er, at det er meget billigere. Træpiller priser er lave og fornuftige, og giver dig store besparelser på din varmeregning – besparelser, du vil kunne mærke på vægten af din pung.

  1. Det er et miljøvenligt valg

Olie er, som du nok godt allerede ved, en ret dyr varmekilde. Men ikke nok med det, er brug af oliefyr bestemt heller ikke nogen miljøvenlig måde at varme huset op på. Så vil du udover at spare penge også gerne noget, der er bedre for miljøet, er et pillefyr værd at skifte det ud med.

  1. Et pillefyr er hurtigt tjent hjem

Som om det ikke var nok, at du sparer helt op til 50-60% på varmeregningen, så tager det heller ikke mere end nogle få år, før dit pillefyr er tjent hjem igen. Du er desuden heller ikke sårbar overfor udsving i olieprisen, hvilket gør pillefyret til et meget økonomisk fornuftigt valg.

Er det besværligt at fyre med træpiller?

En bekymring som mange har, inden de vælger at gå over til et fyr med træpiller er, om det er besværligt og tager lang tid. Et oliefyr passer jo mere eller mindre sig selv og skal kun fyldes op, når olien er ved at være opbrugt.

Et træpillefyr skal modsat fyldes op cirka en gang om ugen og skal derudover også rengøres hver anden uge. Dog tager det ikke mange øjeblikke at fylde fyret, ligesom rengøringen er overstået på et øjeblik. Det er blot en vane, som du på sigt bliver glad for, når først du ser, hvor mange penge din vameregning er faldet med.

Træpiller og pillefyr betaler sig

Med de økonomiske fordele, der ligger i at skifte oliefyret ud med et pillefyr, kan det sagtens og uden tvivl betale sig at skifte oliefyret ud med et moderne og energieffektivt træpillefyr. Din økonomiske frihed bliver meget større, ligesom du faktisk får og har lyst til at sætte varme på, når du sidder og fryser i stedet for at vælge sweateren og uldtæppet.

Del artiklen

Comments are closed.