Mange danskere går rigtig meget op i at vedligeholde deres have. Det hænger måske sammen med, at haven i den grad kan være et fantastisk sted at søge tilflugt, når man lige trænger til noget frisk luft eller til et sted at få renset tankerne en smule.

Men for de flestes vedkommende er det svært at nyde haven, når den ser forsømt ud – og det gør rigtig mange haver desværre. For det er de færreste, der har tiden til for alvor at lægge tid og kræfter i deres have. Men heldigvis behøves det ikke at kræve meget at give haven nyt liv. Læs videre for inspiration.

Sådan giver du haven nyt liv

Hvis ikke du har lyst til at bruge masser af tid på at passe og pleje planter og træer, så kan man give haven nyt liv ved at lægge nyt fliser. Gamle terrasser tildækket i mos kan hurtigt få din have til at se mindre vedligeholdt ud.

Med en helt ny terrasse kan du derfor med ét tiltag få haven til at se meget bedre ud. Samtidig skaber du et nyt rum i haven, hvor du, vennerne og familien kan samles. Og det behøver slet ikke at være en så besværlig opgave, som man går og tror. Hos Byggeexpert.dk kan du finde en god og letforståelig guide omkring, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at lægge helt nye fliser i din have.

Hyr en autoriseret brolægger

Det kan betale sig at få en autoriseret brolægger til at lave arbejdet. På den måde sikrer du dig, at der ikke sker fejl, som ellers kan opstå, hvis arbejdet udføres af en person, der ikke har helt styr på sagerne. En uddannet fagmand vil besidde de rigtige kompetencer, erfaring og viden, og på den måde vil du altid være sikret det flotteste resultat.

Kan jeg gøre det selv?

Har man derimod rigtig meget gåpåmod, kan man også gå i gang med opgaven selv, men det anbefales, at man i så fald sætter sig rigtig grundigt ind i, hvad det kræver at gøre arbejdet ordentligt. Det er blandt andet vigtigt at sikre sig, at fliserne får den helt korrekte hældning, således at regnvandet altid ledes væk fra huset. Sker det ikke, kan man med tiden få store skader rundt omkring på ejendommen, som i sidste ende kan være meget dyre at reparere.

Hvornår på året kan man lægge fliser?

Nye fliser kan lægges året rundt, og årstiden har ingen effekt på, hvor flot resultatet bliver. Dog kan det være en fordel at begynde flisearbejdet om foråret, når temperaturerne begynder at stige, og hvor man kan sikre en behagelig arbejdstemperatur. Til gengæld kan arbejdet hurtigt blive udmattende i de høje sommertemperaturer såvel som i de kolde vintertemperaturer.

Del artiklen

Leave A Reply