Står du med overvejelserne om at sælge dit hus eller din lejlighed, men synes du, at landets ejendomsmægler-services er en smule dyre? Så kan du med fordel kaste dig ud i selvsalg.

Her får du et part tips til, hvad du altid skal huske ved selvsalg af en bolig.

Få styr på papirarbejdet

Når du skal sælge dit hjem er der visse ting du ikke bør eller må springe over. F.eks. er du som sælger ansvarlig for at få udarbejdet en tilstandsrapport på boligen, samt få overdraget alle teknikaliteterne til køber på en god og lovpligtig måde.

Hos NEMADVOKAT kan du få hjælp til selvsalg, deriblandt hjælp til gennemgang af skøde og udarbejdelse af købskontrakt.

Ved at søge rådgivning hos en kompetent boligadvokat kan man slippe for det snørklede og krævende papirarbejde.

En boligadvokat har også kontakt med købers bank og overvåger samtidig frigørelsen af købssummen. På den måde undgår man frustrerende, økonomiske overraskelser under eller efter salget.

Gør dit hjem præsentabelt

Forud for et boligsalg er det en klar fordel, hvis dit hjem er præsentabelt og attraktivt.

Visse ejendomsmæglere rådgiver også omkring præsentation af bolig samt fejl og mangler, så vælger du at spare ejendomsmægleren væk, så skal du selv få styr på finesserne.

Førstehåndsindtrykket for en køber har en høj betydning for et eventuelt køb, og mødes køberen af et utilfredsstillende syn, så vil der ingen handel være.

Sørg derfor for at hjemmet til enhver tid er rydeligt, da rod giver et dårligt indtryk. Dertil bør hjemmet være rent og nydeligt, da man skal give køberen en følelse af at det er godt at bo og opholde sig i netop det hjem.

Beskidt vasketøj på gulvet, opvask i køkkenet og en uredt seng er no-go. Præsentér dit hjem fra sin bedste side, og pift eventuelt lidt op med stearinlys eller blomster.

Et malet stakit gør hjemmet pænere

Udover de åbenlyse ting som oprydning og rengøring, så kan der også være visse negative elementer i dit hus, der får køberen til at kigge imod noget andet.

Har du f.eks. et slidt stakit eller nogle uhensigtsmæssige ledninger hængende i stuen, så kan du nemt og forholdsvis billigt urede dette inden en præsentation.

Små finesser kan gøre en stor forskel for køberen, så overvej hvilke ting i dit hjem der kræver et løft inden et salg.

Fremvis selv din bolig og spar ejendomsmægleren væk

Normalt er det en ejendomsmægler der fremviser din bolig, hvis du ønsker at sælge, men er der adskillige fremvisninger og trækker salget ud, så kan det blive en dyr affære.

De senere år er det blevet mere og mere populært med selvsalg, og ved selvsalg er det ikke nødvendigt med en mægler for fremvisning.

Vælger du selv at stå for salget af din bolig, så er det også dig selv der skal etablere kontakten med potentielle købere og fremvise boligen for dem. På den måde kan du selv styre hvordan boligen skal præsenteres, og hvad der skal lægges vægt på.

Med et selvsalg kan du spare tusindvis af kroner samtidig med at du kan sætte dit helt eget præg på markedsføring, fremvisning og handelsproces.

Del artiklen

Comments are closed.