Hvis du står og skal til at købe nye møbler, er det en god idé at være ekstra opmærksom på dine shoppingture. Når man gerne vil have møbler i en ordentlig kvalitet, kan det nemlig godt betale sig at tjekke dem efter i sømmene, inden man svinger kreditkortet.

Men hvad skal man kigge efter? Det forsøger vi at give dig et kort overblik over her i blogindlægget. Hvis du bare gerne vil være sikker på, at du shopper et sted, hvor der er styr på kvaliteten, kan du altid handle hos nogle af de webshops, som Stilit anbefaler og henviser til.

Kig vitterligt møblet efter i sømmene

At kigge noget efter i sømmene er blevet en metafor for, at man skal være ekstra omhyggelig, når man undersøger en ting. Men ved møbler behøver det ikke at være en metafor, for hvis møblet er beklædt med stof, er der vitterligt sømmene, som du skal kigge efter.

Du bør sikre dig, at syningerne ser veludførte ud. Det vil sige, at de skal været syet ordentligt, og det skal kunne modstå eventuelle ryk i stoffet og lignende. Det betyder naturligvis ikke, at du skal stå og flå møblets beklædning fra hinanden, men det er okay at hive lidt i stoffet for at se, om syningerne straks begynder at trevle op, eller om de ser ud til at holde.

Helt generelt gælder det, at samlinger skal være lavet ordentligt – for det er især her, at et møbel kan være sårbart. Tjek derfor gerne, at forskellige materialer, stof og lignende er samlet på en god og holdbar måde.

Gå efter de rigtige materialer

Der er naturligvis nogle materialer, der holder længere end andre – og det er typisk de materialer, der koster. Hvis du gerne vil have møbler af træ, så skal du overveje at vælge nogle, der er lavet af en solid træsort som eksempelvis eg. Det holder nærmest for evigt og lader sig ikke slide på samme måde som andre mere sarte træsorter.

Det samme gælder for beklædning af stole, sofaer og lignende. Du kommer længere med ordentligt stof eller med ægte læder end mange af de andre mere kunstige materialer, der er billigere, men som bare ikke holder lige så godt i længden.

Hvis du køber et møbel, der bliver leveret i et andet materiale eller ser anderledes ud, når det bliver leveret, end da du købte det i butikken, så er det bare med at klage. Du skal naturligvis have leveret det produkt, som du har købt.

Leave A Reply