Vægdrivhuse er blevet et populært valg for husejere, der ønsker at få mere ud af deres udendørs områder. Der er flere gode grunde til, hvorfor man vælger at investere i et drivhus både praktiske, men det bringer også mange dejlige smagsoplevelser med sig. Læs mere her og få en bredere indsigt i fordelene ved et vægdrivhus.

Hvorfor vælge vægdrivhuse?

I valget af et vægdrivhus vælger man det helt rigtige. Mange gange vil konstruktionen være stærkere end ved øvrige drivhuse. Det særlige ved et vægdrivhus er, af navnet, at det er placeret op af en væg. Det er endvidere særligt smart til familien, som ikke har et stort overskud af plads. Ved at det er placeret op af væggen, så vil man spare betydelig plads.

Derudover så vil selve placeringen beskytte mod vind og vejr. På samme måde vil det også være nemmere at få de tropiske temperaturer i drivhuset. Når solen står på muren i løbet af dagen, så vil den holde på varmen, som derefter vil blive frigivet til drivhuset. Det vil mindske varmeregningen for dig, hvilket altid vil være en fordel.

Der findes mange forskellige vægdrivhuse alt afhængig af, hvad omstændighederne giver anledning til. Specielt omgivelserne og ikke mindst pladsen er afgørende for valget af drivhus. Dertil vil der også være forskellige kvaliteter, som selvfølgelig vil afspejles i prisen.

På samme tid er der også mange formål ved at investere i et drivhus. Flere og flere vælger vægdrivhuse for at skabe et ekstra rum til familien. Et sted hvor man kan trække sig og nyde hinanden. Dog er der også fortsat nogle, som vælger det for at gro velsmagende grøntsager og frugter.

Hvad kan du dyrke i vægdrivhuse?

Præg af at vægdrivhuset vil få frigivet mere varme fra muren, så vil det skabe gode vækstbetingelser for en lang række af lækre grøntsager og frugter. Der er ikke noget, som hjemmedyrkede grøntsager. De er fulde af smag, og man kan spise dem med god samvittighed. Grøntsager til dyrkning i vægdrivhuset, som er særligt populære, er listet nedenfor

  • Tomater
  • Agurker
  • Peberfrugter

Tomater kan fås i mange forskellige sorter og størrelser. Det er en meget medgørlig plante i et vægdrivhus, da den ikke kræver særlig meget pasning. Det er dog vigtigt, at planten sidder dybt i jorden, og der er en jævnlig vanding. Hvis man er nybegynder eller garvet drivhusejer, så vil tomatplanten være forholdsvis nemme at producere.

På samme måde som ved tomaterne, så er agurken en af danskernes favorit. Agurkeplanten elsker sol og vand, og hvis dette efterkommes, så vil den vokse flot og hurtigt. Agurkeplanten vokser op ad, hvilket gør, at den kan plantes på forholdsvis lidt plads. Når man planter agurker, må der ikke være fare for nattefrost.

Peberfrugt kræver lidt mere opmærksomhed end agurken og tomaterne. De har brug for et varmt klima, og det er derfor vigtigt, at der er mindst 20 grader varmt. Det betyder også, at man vil være nødsaget til at så frøene inden for, og derefter omplante dem senere på året.

Del artiklen

Comments are closed.