Der kan være rigtig mange gode grunde til at skifte enten et oliefyr eller et gasfyr ud med et træpillefyr. Dog skal du være bekendt med, at der også er enkelte ulemper ved træpillefyr. Vi kan og vil ikke beslutte, hvilken energikilde du skal benytte dig af, men vi vil rigtig gerne dele ud af vores viden og tanker om emnet. Derfor har vi udarbejdet denne guide om træpillefyr, hvor der er fokus på både fordelene og ulemperne.

De positive sider

  1. Spar op til 50-70 % på varmeregningen – Den største fordel ved træpillefyret er dets lave forbrug. Sammenlignet med gas- og oliefyr samt elvarme vil du sandsynligvis kunne spare op til 50-70 % på din varmeregning. Dette er dog blot estimater, og vi kan af gode grunde ikke svare dig på, hvor meget du kan spare helt nøjagtigt. Det er dog noget, som du selv kan regne på, hvis du overvejer at skifte varmekilde. Vil du også have del i besparelserne, så spar penge med de bedste træpillefyr via vores link.
  2. Begrænset forurening – Det lave forbrug er ikke den eneste fordel ved træpillefyret. Du skal selvfølgelig også være bekendt med, at sådanne fyr forurener ganske lidt. Et træpillefyr er derfor også en investering i en grønnere fremtid.
  3. Tjener sig selv hjem inden for en årrække – Det er korrekt, at træpillefyret kan være dyrt at købe og montere, men du skal ikke være i tvivl om, hvorvidt investeringen kan tjene sig selv hjem. I de fleste tilfælde vil investeringen nemlig være tjent hjem inden for få år.

De negative sider

  1. Kræver en større arbejdsindsats – En af ulemperne ved træpillefyret er, at det kræver mere arbejde at holde i gang og vedligeholde sammenlignet med andre varmekilder. Du skal bl.a. være indstillet på at skulle fylde fyrets magasin med træpiller fra tid til anden. I de koldeste vintermåneder er det ikke unormalt at fylde magasinet en gang om ugen. Derudover skal fyret selvfølgelig rengøres hyppigt.
  2. Stor startinvestering – Skal du have fingrene i et træpillefyr, så skal du være indstillet på at investere en større sum penge. Et godt pillefyr kan sagtens koste omkring 30.000-70.000 kr. inkl. moms og installation. Det er penge, som du enten skal kunne finde fra opsparingen eller alternativt skal låne i banken. Som et tredje alternativ kan du købe et pillefyr på afbetaling (men det er også forbundet med omkostninger).
  3. Det kan støve en del – Når du fylder træpiller i magasinet, kan du meget vel opleve, at det støver meget. Det kan være til stor gene for brugeren og derfor noget, man bør have in mente. Endvidere kan der forekomme visse lugtgener.
Del artiklen

Leave A Reply