Ønsker du – som for eksempel læge eller tandlæge – at etablere praksis i eget hjem? I givet fald skal du sætte dig ind i de mange regler på området. Endvidere skal du tage stilling til en masse praktiske ting, som har afgørende betydning for din karrieremæssige fremtid.

I blogindlægget vil vi først og fremmest svare på, hvorvidt det er lovligt at drive praksis i hjemmet. I samme ombæring vil vi komme ind på, hvordan man får succes som selvstændig læge eller tandlæge. Tandnet bliver i den anledning brugt som et godt eksempel på, hvordan man kan få succes inden for tandlægebranchen.

Er det lovligt?

Er det overhovedet lovligt at drive praksis i eget hjem? – spørger du måske….

Ja, det er som udgangspunkt lovligt. Dog er det vigtigt, at du under alle omstændigheder søger tilladelse. Du har brug for en juridisk tilladelse, uanset om du har planer om at drive en mindre tandlægepraksis med dig selv som eneste medarbejder, eller om du vil etablere en stor praksis med 10+ ansatte på sigt. Ergo er det muligt at flytte en eksisterende praksis til hjemmet.

Optimalt set skal din kommende lægepraksis kunne opfylde følgende krav:

  • Den skal være tilgængelig for både handicappede og bevægelseshæmmede patienter
  • Der skal være handicapvenlige toiletter
  • Der skal være plads til handicapparkering nær klinikken
  • Der er søgt byggetilladelse (ved tilbygning eller større ombygning)

Derudover bør du gøre plads til et venteværelse, så dine patienter kan sidde godt og trygt, når de venter på, at det bliver deres tur. Ventetiden kan ofte være hård, hvorfor det er alfa og omega, at man får skabt tryghed forud for en operation e.l.

Find inspiration til indretning af en praksis her: https://www.tandnet.dk/

Finansiering af udstyr – hvem er ansvarlig?

Som udgangspunkt skal du selv stå for finansieringen af alt udstyr til din klinik. Du har dog mulighed for at søge tilskud til indkøb af diverse udstyr. Du skal i den forbindelse have fat i den region, som du ønsker at etablere dig i. I første omgang bør du sætte dig ind i, hvilke udstyr du har brug for, og hvad det koster. Et godt økonomisk overblik er uundværligt i forbindelse med etableringen af en klinik.

Del artiklen

Comments are closed.