En voksen bruger i gennemsnit 6-8 timer i døgnet under dynen. Det er op til en tredjedel af vores levetid, vi faktisk tilbringer her.

Jo yngre børnene er, desto mere tid tilbringer de med og under deres dyner. Spædbørn er ofte mere eller mindre i kontakt med deres dyne hele tiden i starten af livet. Du kender måske fint til vask af babyens dyne. Mange har endda ofte to dyner, så man kan skifte mellem dem, når de er til vask. I dag skal vi ikke desto mindre kigge nærmere på, hvordan man renser puder og dyner.

Babydynen bliver vasket – men hvad med din dyne?

Babydynerne bliver gylpet på, og nogle gange kommer der andre sager på dem. Derfor falder det os naturligt ind at vaske dem – de ser jo beskidte ud. Men hvad med din egen voksendyne? Hvornår er den sidst blevet vasket? Det anbefales, at man vasker sin dyne 2-4 gange om året. Omkring halvdelen af danskerne følger ikke dette råd. Når dynen eller puden ikke ser beskidt ud, så virker det ikke så vigtigt at få den vasket. Der er jo betræk på, som man vasker jævnligt.

Det er desværre bare ikke nok. Selvom man ikke kan se synligt skidt under betrækket, så er det der. Vores dyner og puder har nemlig de ideelle betingelser for følgende:

  • Støvmider
  • Skidt
  • Sved

Man kan ikke se støvmider med det blotte øje, så det er umuligt at danne sig et overblik over mængden af støvmider på denne måde. Er du allergiker eller har astma, så vil du formentlig kunne mærke på din vejrtrækning, hvis der er en stor koncentration af støvmider i sengen. De kære støvmider kan nemlig fremprovokere allergiske reaktioner og irritation i luftvejene.

Foruden støvmider og skidt, så skal man også tænke på, at der fordamper en masse væske fra kroppen i form af sved, mens man sover. Dette absorberes og sætter sig i dyne og pude.

Få renset dyne og pude på et renseri

En af grundene til at mange ikke vasker deres dyner og puder er, at de ikke kan være i vaskemaskinen. I og med at vi tilbringer så meget tid med dynen og puden, så er det dog værd at tage hygiejnen seriøst. Det tager ikke ret lang tid og koster heller ikke ret mange penge at få det renset på et professionelt renseri.

Ved at vælge en professionel løsning, så er du sikker på, at dine ting bliver renset grundigt og efter de rette forskrifter. Læs mere her om rensning af puder og dyner på et renseri. Pengene til et renseri er godt givet ud, da man kan opretholde en god hygiejne i sengen og dermed investere i en god og sund nattesøvn.

Del artiklen

Comments are closed.