Danmark er kendt for en minimalistisk stil, hvor der helst ikke må være for meget farve på væggene, og hvor møblerne helst skal være sparsomme og elegante frem for komfortable. Dette afspejler i høj grad mange moderne hjem, hvor indretningen er holdt meget neutralt – og selvom det måske er lækkert, så er det sjældent det mest inspirerende hjem at bo i.

Her kan det være svært at finde den lidt legesyge og kreative sans frem og gøre hjemmet lidt mere spændende – men det er ikke desto mindre besværet værd i forhold til den glæde, man finder i sit hjem på ny.

Vær ikke bange for at få farver ind i hjemmet

Der har i mange år hersket en moderne stil, der har dikteret få, neutrale farver – og det gælder både på væggene og i farverne på de møbler, vi vælger. Dette er der som sådan heller ikke noget galt i, men hvis man gerne vil blive inspireret i sit eget hjem, så skal man ikke være bange for at bringe nogle farverige indslag ind på matriklen.

Farverne kan både være en del af indretningen i forhold til væggene, hvor spraglede billeder og plakater kan give en helt ny fornemmelse i et rum; men det kan f.eks. også være i møblerne, der kan fås i nogle mere interessante farver end bare sort, hvid og træfarvet. Det kan f.eks. være et meget personligt og modigt statement at inkorporere en lyserød sofa i sin dagligstue, eller have et knaldgrønt køleskab i et ellers hvidt køkken. Uanset hvilken måde, man vælger at inkorporere farver i ens hjem på, så er det med til at gøre hjemmet meget mere inspirerende at være i.

Indretningen behøver ikke være traditionel

Traditionelle opdelinger i hjem er både logiske og praktiske i en travl hverdag, men det er ikke nødvendigvis særligt inspirerende at bevæge sig rundt i. Derfor kan det være en god og alternativ løsning at bryde op med de traditionelle opdelinger i hjemmet og forsøge at bringe hyggen fra dagligstuen ud i den mørke gang eller designe spisestuen som en ekstra dagligstue. Det lyder måske tosset til at begynde med, men hvis man kan bryde op med den traditionelle indretning, så får man virkelig et hjem, der er anderledes, personligt og meget mere inspirerende at være i.

Der er masser af inspiration at hente på nettet, hvis man gerne vil i gang med et større eller mindre indretningsprojekt, og det handler bare om at stjæle ideer med arme og ben og implementere dem i hjemmet – dog med sit eget personlige twist.

Del artiklen

Leave A Reply