Er du lige flyttet hjemmefra, og er din første bolig et værelse eller en studiebolig? Så er pladsen formentligt knap, og det kan være svært at få plads til både seng, sofa og skrivebord. Det gælder om at tænke kreativt for at udnytte rummets eller lejlighedens kvadratmeter mest optimalt. Vel at mærke uden at din bolig kommer til at virke proppet med møbler. Oplev et stort udvalg af moderne møbler på linket.

Ved at indtænke smarte opbevaringsløsninger frigiver du en masse gulvplads, som kan få din bolig eller dit værelse til at virke større. I dette blogindlæg får du simple tips til, hvordan du kan indrette din studiebolig, og læs mere her, hvis du har brug for flere praktiske fif til din studiebolig.

Seng med opbevaring

Langt de fleste senge har plads under sig. Når du skal indrette dit soveværelset, er det ideelt at udnytte pladsen under sengen til opbevaring. Du kender sikkert bedrollers i plastik, som er praktiske, men ikke særlige pæne at kigge på. Med nogle gode materialer og lidt kreativitet, kan du sagtens finde på en anden opbevaringsløsning under sengen. Du kan eksempelvis opbygge fundamentet til din seng med kommoder. Saml kommoder til et rektangel og placér din madras ovenpå i stedet for at skrue sengeben på.

På den måde får du en masse skuffeplads, og du får din seng op i en god højde. En anden måde, hvorpå du kan gøre sengen som en del af et opbevaringsmøbel, er ved at placere en reol i fodenden. På den side af reolen, der vender ind mod sengen, kan du montere en træplade og efterfølgende male reolen og pladen. Herved kan du afskærme din seng fra de øvrige rum, og du skaber store, ensartede flader, der giver ro i rummet.

Udnyt rummets højde

Det er langt fra sikkert, at skuffer under sengen, eller en reol i fodenden er nok til opbevaring. Derfor er det en god idé at udnytte loftshøjden i rummet. Det kan være ved at vælge et skab, der går helt op til loftet. Det kan også være et hyldesystem, du kan hænge over sengen eller sofaen. Selvom det næsten er umuligt at få for megen opbevaringsplads, skal du også være påpasselig med at tildække væggene for meget. Det vil få værelset til at synes mindre og klemt. Har du brug for hyldeplads, kan du med fordel vælge hylder i et let design. Er dine vægge hvide, vil hvide hylder virke mindre fremtrædende og dermed få rummet til at fremstå mere enkelt.

Vælg et bord med flere funktioner

Det er ikke sikkert, du har mulighed for at have spiseplads i køkkenet. Lejer du et værelse er det også ganske normalt, at du har spiseplads på dit eget værelse. Derfor gælder det også om at tænke praktisk, når du skal vælge bord. Bordet skal typisk have flere funktioner, og skal både kunne bruges som skrivebord og spisebord. Du kan med fordel vælge et smalt bord, som kan stå langs væggen i rummet. Derudover kan du gå efter et bord, der er fleksibelt.

Det kan eksempelvis være, at du har mulighed for at sætte en ekstra plade i bordet, til når du får gæster. Det kan også være, at bordet er højt nok til, at du kan have et lille skuffebord til at stå nedenunder. Når du skal vælge stole til bordet, er det en god idé at vælge stole, der kan skubbes helt indunder bordet. På den måde tager stolene ikke for megen plads. Du kan også vælge klapstole, som kan hænges op på væggen. Så stjæler stolene slet ikke gulvplads.

Del artiklen

Comments are closed.