Er du lidt træt af indretningen i soveværelset? Det virker måske kedeligt og tamt? Soveværelset er et af husets vigtigste rum, og alligevel får det ofte mindst prioritering i forhold til indretning og design. Soveværelset er det sted, hvor du lægger dig til at sove om aftenen. Derfor er det vigtigt, at der er en rolig og afbalanceret atmosfære derinde, så du hurtigt kan glide ind i en behagelige og god nattesøvn.

Soveværelset er også det sted, hvor du vågner om morgenen. Det er her, din dag begynder. Der er stor forskel på at slå øjnene op til et rodet soveværelse uden nogen form for stemning, og så på at slå øjnene op til et pænt indrettet soveværelse med god orden og kreative ting, der kan fange øjet. Blomster er kendt for at hjælpe det gode humør på vej. Samtidig er blomster det rene øjenguf, og kan måske skubbe lidt til den romantiske stemning.

Giv væggene en genopfriskning

Der er flere parametre, der kan ændres på, når det gælder indretningen i soveværelset. For det første så sørg for at alt står på sin plads, så der ikke ser rodet ud. Dernæst så kig på væggene. Trænger de til ny maling? Du kan med fordel vælge en afdæmpet farve til soveværelset, så det er let at finde ro. Pas på, at du ikke vælger en alt for mørk tone, så soveværelset kommer til at fremstå dystert.

Sæt et par hylder op på væggen, hvor du kan have lidt pynt såsom billeder af din familie eller dyr, eller måske bare kreative kunstværker. Du kan også sætte et par små blomster eller kaktusser. Det er altid godt at have lidt kønt at kigge på – selvfølgelig uden at overfylde hele væggen.

Skab hygge i soveværelset med den rette belysning

Sørg for at belysningen er afdæmpet og pæren er i de varme toner. Hvis du kommer over i det kolde, blålige lys, vil soveværelset komme til at fremstå koldt uden ret meget stemning. Det lidt mere gule lys, giver en visuel form for varme og hygge.

Som et supplement til basisbelysningen, kan du sætte lidt stearinlys rundt omkring. Levende lys er altid en kilde til god varme, både visuelt og fysisk. Det giver samtidig en eller anden form for bevægelse og liv. Sæt eksempelvis et par fyrfadslys på hylden, et par stykker i vindueskarmen og et større lys i en lanterne på gulvet. Er du ikke meget for levende lys indendørs, så findes der efterhånden rigtig mange virkelighedstro lys med LED, som ikke er brandfarlige.

Læg et pænt dynebetræk og pudebetræk på – eventuelt med et fint sengetæppe henover, og så lidt pyntepuder. Pyntepuderne har ingen funktion, men de kan bibringe med positivt til stemningen i rummet og få sengen til at se ekstra komfortabel ud. Se mere om indretning af soveværelset på denne hjemmeside.

Del artiklen

Comments are closed.