Et soveværelse virker mere indbydende, hvis det er lyst og åbent. Det kan du opnå på flere måder, men ikke alle løsninger er lige effektive. Her finder du en række gode tips til, hvordan du kan opnå et skønt soveværelse, hvor du har lyst til at være.

Skil dig af med det overflødige

Det er ikke hyggeligt at opholde sig i et soveværelse, der mest af alt fungerer som et opbevaringsrum. Sørg derfor for at fjerne de unødvendige ting fra rummet. Er det ikke muligt, så sørg i det mindste for at gemme dem godt af vejen. På den måde vil dit soveværelse føles mere luftigt og åbent.

Bring lyset ind i soveværelset

Det kan nemt blive mørkt i soveværelset. Få derfor gerne nogle lyse elementer ind i soveværelset. Det kan du bl.a. gøre ved at vælge lyst sengetøj eller nogle hvide gardiner. Husk dog på, at det er vigtigt, at det er muligt at mørklægge soveværelset, hvorfor du bør undgå de helt tynde gardiner.

Hold det afslappet

Vi tilbringer mange timer i vores soveværelse. Fælles for de mange timer er, at der er fokus på afslapning og søvn. Indret derfor dit soveværelse, så det indbyder til afslapning. Det bør inkludere en behagelig seng, hvor komforten er i højsædet, men også et generelt fokus på rolige materialer og farver.

Enkel belysning

De fleste timer der tilbringes i et soveværelse er med slukket lys. Du skal dog fortsat have en god lyskilde i soveværelset. Mange nøjes med en natlampe på sengebordet. Det er dog ikke helt nok. Du bør også have en loftslampe, der kan lyse hele lokalet op. Mangler du en sådan lampe, så find inspiration her.

Ryd og fjern tøjet

Mange har en tendens til at bruge soveværelset som ét stort klædeskab. Det skaber selvsagt rod i rummet og for øjet. Få det ryddet og op gemt væk i skabe eller skuffer. Det kan virke simpelt, men det kan skabe luft og få dit soveværelse til at synes større. Et soveværelse vil bestemt også være mere indbydende.

Gør det personligt

Det er nærmest kutyme, at vores foretrukne pynt får en plads i stuen. Det er ét af de mest brugte opholdsrum, men de fleste tilbringer dog også mange timer i deres soveværelse. Derfor må du også gerne gøre det lidt personligt, så det faktisk er et rum, du har lyst til at sove og slappe af i.

Del artiklen

Comments are closed.