Er du på udkig efter dit nye drømmehjem? Er det første du skal købe en bolig, så kan det være ret skræmmende at låne så mange penge til en bolig som det ofte kræver. Er du ikke håndværksuddannet, så kan det være svært at vurdere selv hvor meget det kræver at lave en bolig i den stand som du ønsker. Med disse råd er du sikret at låne penge til den helt rigtige bolig for dig.

Tag en håndværker med ud at kigge på boligen

Har du fundet en bolig, som du gerne vil købe, men er du i tvivl om standen på den? Så tag en håndværker med ud og kig på den. Det kan være svært at gennemskue tilstandsrapporten og hvor slemme de forskellige punkter er. Har du derfor ikke selv håndværksmæssigerfaring, så betal dig fra at der kommer en med ud og giver dig en vurdering af dit hus som du kan bruge til noget.

Brug en boligadvokat

Der er dokumenter ved et huskøb og et hussalg, som man lovmæssigt skal bruge en boligadvokat til at gennemse og underskrive. Men faktisk kan du bruge en boligadvokat til langt mere end blot de lovmæssige krav. Når du skal købe en bolig, snakker du primært med ejendomsmægleren. Der er bare det lille problem, at ejendomsmæglerens løn er betalt af sælger. Det vil sige at ejendomsmægleren varetager sælgers interesser og altså ikke dine interesser som køber. Det er her din boligadvokat kommer ind i billedet. Din boligadvokat har nemlig udelukkende dine interesser for øjet. Du kan derfor trygt overlade mange af dokumenterne til din boligadvokat og han eller hende vil så sørge for, at alt er i orden. Med en landsdækkende boligadvokat kan du kigge på boliger i hele landet og bruge den samme boligadvokat uanset hvilken bolig du vælger. Når du har fundet din drømmebolig, så er det muligt i købsaftalen at skrive at købsaftalen skal godkendes af din boligadvokat, førend at den er bindende. Du kan derfor sagtens skrive under og alligevel komme ud af købet, hvis din boligadvokat skulle opdage nogen problemer med købsaftalen. På den måde sikre din boligadvokat dig virkeligt godt økonomisk hvis der skulle opstå problemer, efter du har underskrevet købsaftalen på en bolig. Med en boligadvokat er du dermed langt bedre sikret økonomisk end hvis du blot snakker med ejendomsmægleren. Så er der blot tilbage at ønske dig rigtig meget held og lykke med din nye bolig.

Del artiklen

Leave A Reply