Skal du have istandsat din bolig? Det er en ret stor opgave, og den kan føles uoverskuelig. Derfor er det rigtig smart at bryde projektet ned i mindre dele, så du kan få overblik og se, hvor du skal starte. Det allerførste punkt er planlægningen af renoveringen. Her er et par spørgsmål, du skal tænke over.

Hvad vil du lave om?

Selvfølgelig er der et eller andet, der skal ændres eller forbedres, siden du vil renovere. Dog er det noget, du skal have en konkret liste over; det hjælper ikke noget, hvis din plan kun består af tanker. Skriv din liste løbende; så får du det hele med.

Hvornår og hvor hurtigt skal det gøres?

Er det et projekt, der haster? Det kan for eksempel være, at det handler om sikkerhed, og i så fald skal problemet jo fikses snarest og hurtigst muligt. Er det i stedet for mere fokuseret på udseende, har du ikke lige så travlt, og du kan eventuelt vente, til du har ferie, eller eventuel få det udført i bidder over længere tid, som for eksempel i weekenderne.

Skal du have hjælp til projektet?

Når du ved, hvad der skal gøres, og hvornår du vil have det gjort, kan du tænke over, om du kan gøre det selv. Der er nogle projekter, der bare er lidt for komplicerede, hvis du ikke er uddannet til dem. Her kan du få opgaven udført af nogle professionelle, eller du kan kontakte en konsultant for hjælp. Du kan få rådgivning af boligforeninger, til dit hjem, eller hvad end, du har brug for.

Hvilke materialer skal du bruge?

Du skal også vide, hvad du skal bruge, for at få arbejdet gjort. Nogle ting kan du godt bare tage ud at købe, for eksempel som skruer eller gaffatape, hvilket er smart, hvis du først har indset det efter at du er begyndt. Det er dog ikke lige så nemt, hvis du indser, at du ikke har nok fliser til terrassen, eller at malingen slipper op, før du er færdig. Sådanne ting kræver forberedelse.

Kom i gang

Man kan nemt distrahere sig selv, men det skal du ikke. Få det nu gjort, og planlæg det, så det bliver nemt og overskueligt. Med den rigtige planlægning bliver en stor opgave til en masse små opgaver, og det hjælper både på motivationen og det endelige resultat. Søg hjælp, hvis du har brug for det, og få et resultat, som du bliver tilfreds med.

Del artiklen

Leave A Reply