Sådan sikrer du, at alt i din bolig er i orden, så den er klar til salg

0

Skal du til at sælge bolig, og vil du gerne sikre dig, at alt er i skønneste orden? Det kan være svært at få styr på selv, men med denne guide kan du være sikker på, at du får styr på vigtigste punkter.

Kloakken

Noget af det vigtigste, som der bare skal være styr på i ens hjem, er kloaksystemet. Vi tænker sjældent over kloakken – og gudskelov. Det er blot et tegn på, at vi har nogle dygtige kloakmestre i Danmark, som gør deres arbejde godt. Men intet er perfekt, og kloakker kan være utilregnelige. Når du skal sælge dit hjem, vil køber helt sikkert gerne have en garanti på, at vedkommende ikke inden for en kort årrække skal ud i et større kloakprojekt. Sørg for, at du ikke har stoppede afløb eller lugt fra disse afløb. Så bliver det med garanti nemmere at sælge huset.

Lad der være skinnende rent

Et indbydende hjem er et rent hjem. Og når hjemmet skal fremvises for potentielle købere, skal det gerne være endnu mere rent, end det nogensinde har været før. Men hvordan får man lige tid til at gøre det, når man har arbejde, børn og en partner, der skal passes? Det gør du ved at få et rengøringsfirma ud. Det er en investering, som helt klart er det værd. Så skal du ikke skal stresse over rengøringen, og du kan koncentrere dig om andre, vigtigere ting. Et rengøringsfirma sørger for, at selv de fjerneste kroge og hjørner bliver rene som aldrig før. Så rene, at du ville kunne spise fra gulvet.

Lidt pynt hist og her

Hvis du virkelig gerne vil have dit hjem til at se hjemligt ud foran potentielle købere, så sørg for, at det ikke ser fuldstændigt klinisk ud. Med det mener vi selvfølgelig ikke rengøring, men pynt og andet i den dur. Man kan tendere til at pakke alt væk, der ligner rod. Men i virkeligheden skaber det hygge, hvis man kan se, at nogle bor i huset. Lad den bog, du er i gang med at læse, blive fremme frem for at lægge den væk. Lad puderne ligge lidt tilfældigt i sofaen. Lad vasketøjet blive hængende udenfor. Hvis køberne kan se, at andre mennesker bor der, kan de bedre sætte sig ind i, hvordan det er at leve i jeres hus. Den fornemmelse vil man som sælger gerne skabe.

Du kan eventuelt også købe en buket blomster og sætte frem i en flot vase på spisebordet.

Haven må gerne stråle

Er det sommertid, bør du lige slå græsset en ekstra omgang og rydde op ude i haven. Haven er ofte der, mange slapper af, når det bliver varmere, og derfor skal den gerne se indbydende ud. Hvis græsset har vokset sig højt, børnenes legetøj flyder rundt omkring og planterne ikke er blevet passet, kan det være svært at forestille sig som udefrakommende, hvad jeres have i virkeligheden har at tilbyde. Få hjemmet og haven til at se ud, som I ville ønske det så ud hver eneste dag.

Del artiklen