De fleste kender det, at man pludselig får brug for ekstra sovepladser til overnattende gæster. Det kan eksempelvis være hvis venner eller familie står mellem boliger, eller det kan bare være til en enkelt overnatning efter en fest. Ofte har man dog ikke lige pladsen, og det bliver måske til en hurtig løsning med en luftmadras.

I denne artikel giver vi dig en række gode bud på, hvordan du kan være sikker på altid at have plads til overnattende gæster.

Gør dit møblement mere fleksibelt med en sovesofa

En god mulighed kan være at have en sovesofa i stuen i stedet for en almindelig sofa. Du kan hente inspiration til valg af sovesofa her. En sovesofa er enten en sofa med tilpas god plads til at man kan sove på den eller en sofa med udtræk, hvor du kan gøre sovefladen bredere. Du kan sagtens finde en lækker sovesofa, som ikke ligner andet end en almindelig fin sofa.

Nu er det selvfølgelig ikke lige alle der har lyst til at investere i en ny sofa for at være klar til overnattende gæster. Derfor er der naturligvis også andre gode muligheder. Hvis du alligevel snart skal have skiftet sofaen ud kan en sovesofa være en overvejelse værd.

Foldemadrassen – Den nemme og praktiske gæsteseng

Hvis det hellere skal være en løsning som kan findes frem og pakkes væk efter behov, så er en foldemadras en oplagt løsning. Du kan få modeller med forskellige tykkelser i madrassen, men fælles er at de nemt kan foldes sammen, så de ikke fylder så meget.

Foldemadrasser fås i mange forskellige prisklasser. Prisen kommer meget an på kvalitet og design. Hvis det bare skal være en foldemadras, der skal kunne findes frem ved behov kan du vælge en billig model til få hundrede kroner. Foldemadrassen kan også fungere som et møbel, når den ikke skal bruges som seng. Nogle foldemadrasser fås med et ekstra betræk, som du kan trække over, når madrassen er foldet sammen. Så har du en puf eller en lille skammel der i mange tilfælde kan passe fint på et kontor.

Få en fast gæsteseng på kontoret

Mange vælger kontoret, hvis der er plads, til at installere en fast gæsteseng. Det er typisk bare en ganske simpel enkeltseng. Fordelen er at den kan pyntes op med fine puder, så den fremstår dekorativ og falder ind i indretningen. Denne løsning kræver naturligvis i første omgang, at du overhovedet har et kontor med tilstrækkelig plads.

Sidste mulighed vi skal nævne her luft-dobbeltmadrassen. Det er en billig løsning, og så er den bare utroligt nem og praktisk. Når madrassen er slået sammen fylder den meget lidt plads. Når den skal pustes op, sætter du bare stikket i stikkontakten og så pustes sengen automatisk op. Det er ligeså nemt at pakke den væk igen, da luften så simpelthen suges ud. Slået ud har sengen en almindelig fin højde og rigeligt med plads til to mennesker.

Mulighederne er faktisk mange. Det er dog en stor fordel at have forberedt sig, så det ikke altid bliver en hovsa-løsning, når man endelig står i situationen.

Del artiklen

Leave A Reply