Passer du godt nok på din bolig? Og er den tryg og sikker nok? Det kan for mange være et spørgsmål, man først begynder at overveje, når det er for sent – altså når indbrudstyvene allerede har aflagt deres visit, mens man måske er på ferie. Der er mange måder, du kan sikre dit hjem på, så det bliver en svær – for ikke at sige næsten umulig – opgave for indbrudstyve. Du kan få en bedre lås, som bliver sværere at bryde ind i. Du kan få et bedre sæt vinduer, så indbrudstyve ikke så nemt blot kan brække det op med et koben.

Du skal ikke læse meget med i de seneste nyheder for at læse dig til, hvordan der har været flere indbrud i Danmark. Og du kan arbejde aktivt med at sikre din bolig ved at holde dig opdateret på de seneste tips til at undgå indbrudstyve i dit hjem. Heldigvis skriver medierne løbende om tips og tricks til at sikre din bolig. Det er ofte eksperter – fx tidl. indbrudstyve eller erfarne politifolk – som giver tips til, hvordan du kan indbrudssikre din bolig. Her kan være mange småting, du kan gøre for at leve mere sikkert – måske endda nogle, du slet ikke selv havde tænkt på. Det kan være småting, som fx hvor du gemmer dine pæneste og dyreste smykker, eller hvordan du skal opbevare de kontanter, du måske har liggende i en skuffe et sted.

Få en 112-alarm installeret

En tredje måde at få dit hjem sikret er gennem en såkaldt 112-alarm. Og det er altså en type alarm, som automatisk giver 112 besked, hvis der er ubudne gæster i dit hjem, mens du ikke er hjemme. Så kan politiet måske rykke ud til dit hjem og skræmme indbrudstyvene væk eller få dem anholdt. Det kan tillige skræmme tyvene væk, hvis din alarm begynder at ringe meget højt: På den måde kommer de under pres, hvilket får dem til at løbe væk eller i hvert fald gøre mindre skade, end de ellers ville have gjort.

Hvad er 112?

112 er Danmarks akuttelefon. Det er altså der, du ringer, hvis du har brug for hjælp fra enten politiet, en ambulance eller brandvæsenet. Herefter vil personen inde hos alarmcentralen vurdere, om din sag er af så akut karakter, eller hvordan du ellers bør forholde dig. Disse personer hos alarmcentralen er uddannede i at holde hovedet koldt i selv pressede og livsfarlige situationer, hvorfor det kan være en stor fordel at have dem i røret, mens du står midt i den akutte og ubehagelig situation.

I udlandet, fx i USA, er det ikke 112, de ringer, men 911. Og sådan er der nogle forskellige telefonnumre og indgange til alarmcentralen hele verden over. Har du brug for hjælp fra politiet, men af mindre akut karakter, bør du ringe 114. Det er det nummer, du skal kontakte politiet på, selvom din sag ikke er akut: Fx ved spørgsmål om en forkyndelse eller andre anmeldelser eller spørgsmål til politiet.

Del artiklen

Comments are closed.