Sådan sikrer du dit hjem mod brand

0

Hvert år modtager de danske alarmcentraler adskillige opkald omkring ildebrand i danske hjem.

Det værste man som husejer kan forestille sig må utvivlsomt være, når en ildebrand opstår og begynder sin farefulde færd gennem huset. Fotoalbums og andre værdigenstande overlever som regel ikke. I værste fald kan det ende ud i fatale sundhedsmæssige konsekvenser for husets beboere, såfremt ildebranden opstår, når mørket er faldet på, og alle sover.

Tre ting du bør holde øje med

Når det kommer til ildebrande, finder de danske brandmænd hvert år de samme fællesnævnere. Disse fællesnævnere er med til at skabe ildebrande på kort tid, og er man ikke opmærksom, kan disse altså være med til at sætte hele dit hus i brand. En af de største syndere, når det kommer til ildebrande i de danske hjem, er cigaretter. Når cigaretterne ryges indenfor og derefter lægges i et askebæger, kan det have fatale konsekvenser. Mange opdager ikke, at cigaretten ikke er helt slukket, og herfra kan små gnister altså hurtigt tage fat i inventar og starte en brand.

Dernæst bør du altid holde et vågent øje med din madlavning. Af og til kan vi glemme, at brødet står i ovnen og bager, mens vi er henne i supermarkedet for at handle det sidste ind til det store middagsselskab. Det er derfor vigtigt, at du altid bliver i køkkenet, når madlavningen står på.

Slutteligt kan hyggelige stearinlys faktisk være en lige så stor synder som de førnævnte cigaretter. Når du tænder stearinlys, så husk altid at slukke dem, når du forlader rummet, de står i. Der skal som oftest ikke mere til end et enkelt vindpust, før den lille flamme vokser sig stor og starte en brand.

Måske din brandalarm har behov for et eftertjek

Du har sikkert allerede en brandalarm monteret i dit hjem. Mange placerer dem dog yderst uhensigtsmæssige steder, hvor alarmens tone ikke kan høres. Det anbefales, at du placerer din brandalarm tæt ved det sted, du sover. Dette gælder særligt, hvis din bolig har flere etager, således at du altid kan høre, hvis der skulle opstå brand. Slutteligt er det vigtigt, at du altid sørger for, at din brandalarm virker. Hvis du har mistanke om, at din brandalarm trænger til et eftertjek, så tøv endelig ikke med at søge hjælp hos professionelle. En brandalarm må aldrig bare stå til pynt, men skal altid være klar, hvis der skulle opstå en brand i huset.

Trænger din brandalarm til et eftertjek? Så følg linket og få tjekket op på din alarm snarest.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk