Har du endelig fået styr på årets sommerferie og er ved at planlægge enhver detalje, inden turen går sydpå? Der findes ikke noget bedre end at tage et smut hjemmefra i løbet af årets gang, men inden du forlader hjemmet i flere uger, er det ufattelig vigtigt, at du ikke glemmer at sikre huset eller lejligheden mod indbrud. Sommerferien vil med ét blive ødelagt, hvis du kommer hjem til et rodet hus grundet indbrudstyve. Perioden er ligeledes et yderst fristende tidspunkt for indbrudstyvene, og derfor gælder det om at følge en række råd, inden du suser afsted med familien. Læs med herunder og få styr på, hvad du kan gøre for at skræmme indbrudstyvene væk fra din bolig.

Lad huset se beboet ud

Mange tyve kan ganske hurtigt finde ud af, om du er på ferie eller ej – især hvis bilen er ude af carporten og alt lys er slukket en sommeraften midt på ugen. Derfor gælder det for alvor om at vise, at du er hjemme, hvis tyven skulle liste forbi en nat. Hvis I tager afsted på ferie i bil, er det for eksempel en god idé at spørge naboen eller et familiemedlem i nærheden, om han eller hun har lyst til at parkere bilen i carporten, imens I er væk. Et andet råd, som du kan overveje at tage til dig, er at anskaffe dig selv en timer til dine lamper rundt omkring i huset, blandt andet i køkkenet og stuen. På denne måde kan indstille lamperne til blot at lyse nogle få timer hver aften, så du kan vise, at du ikke har forladt huset. Har du børn, kan du ligeledes lade deres legetøj blive liggende på gulvet i stuen eller udenfor på græsset i stedet for at rydde hjemmet helt op, inden turen går til drømmedestinationen.

Tøm postkassen og slå græsset

En fyldt postkasse med diverse reklamer og aviser er bestemt ikke et godt budskab at vise til eventuelle tyve. Hermed er det med at få spurgt naboen, om han/hun ville have lyst til at tømme postkassen et par gange, imens I er afsted på ferie. Du kan desuden sørge for at afmelde reklamer og holde en pause med avisabonnementet, hvis du ikke har lyst til at spørge naboen om hjælp. Hvis sommervejret herhjemme ligeledes står på skiftende sol og regn, kan du med garanti forvente en lang græsplæne i løbet af kort tid. Husk derfor at spørge et familiemedlem, eller endnu engang naboen, om hjælp til klipning af græsset, så tyvene ikke fatter mistanke.

Tyverialarm og gode låse

Den ultimative beskyttelse mod indbrud i din bolig er naturligvis at installere en tyverialarm, så tyvene, hvis de får adgang til huset, med det samme løber skræmt væk, når alarmen brøler. Dog er denne løsning en af de meget dyre, så hvis du ikke har lyst til at bruge en stor pose penge på alarmer, er en udskiftning af låsecylindre også en udmærket idé. Hvis en låsecylinder er slidt og gammel, kan en indbrudstyv nemlig have lettere ved at dirke låsen op. Overvej derfor at anskaffe dig låsecylindre med seks eller 12 stifter i stedet for de gamle med fem stifter. Se for eksempel et bredt udvalg af forskellige låsecylindre på denne side.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du sikrer dit hjem med en privatalarm? Så bør du undersøge mulighederne hos de mange danske forhandlere af disse produkter.

Del artiklen

Comments are closed.