Møl – ikke mindst pelsmøl og klædemøl – kan forårsage stor skade på både tæpper, tøj, læder og meget andet. Derfor er det ikke så besynderligt, at de færreste danske boligejere er interesserede i at få besøg af disse små kryb. Desværre kan det være svært at slippe af med møl, hvis man ikke tager sig nogle vigtige forholdsregler. To møl kan lynhurtigt blive til flere hundrede, hvorfor det er vigtigt at forebygge mølangreb.

Hvor stor skade kan møl reelt forårsage?

Møl er ved første øjekast ikke så skræmmende. Sammenlignet med andre skadedyr som f.eks. mus og rotter, så virker de ret uskyldige og harmløse, men det er de langt fra. Møl i hjemmet kan koste rigtig dyrt, idet disse kryb er flittige til at lave huller i tøj, møbelbetræk, uldtæpper og meget andet. Foruden at forårsage store materielle skader, så er det ikke videre hygiejnisk at have hjemmet fyldt med møl. Derfor bør du handle med det samme, at du får øje på en møl inden for hjemmets fire vægge.

De bedste tips og tricks til at beskytte hjemmet mod møl

Som enkeltperson kan du gøre ret mange ting for at beskytte dit hjem og dit tøj mod møl. Du behøves derfor som udgangspunkt ikke at hyre en skadedyrsbekæmper, medmindre det står rigtig slemt til. Ønsker du at forebygge et mølangreb, så bør du læse, huske og anvende nedenstående tips og tricks omkring møl bekæmpelse:

  1. Undlad at smide beskidt tøj ind i skabet (snavset tøj tiltrækker møl)
  2. Lad ikke tøj og møbler blive fugtigt (fugt tiltrækker møl)
  3. Pak aflagt tøj væk i tætsluttende poser (ved loftopbevaring e.l.)
  4. Hold øje med møl i hjemmet (og søg hjælp ved behov)

Professionel skadedyrsbekæmpelse kan blive nødvendigt

At holde møl væk fra hjemmet er ofte lettere sagt end gjort. Man kan i hvert fald godt være uheldig at blive mødt af et mølangreb, selvom man gør en helhjertet indsats for, at det ikke skal ske. I den anledning er det vigtigt, at man tager kontakt til en professionel og autoriseret skadedyrsbekæmper med speciale i møl bekæmpelse.

Alt afhængig af omfanget vil man i de fleste tilfælde skulle have besøg af en skadedyrsbekæmper 2-3 gange med et par ugers mellemrum. Møl kan lægge op til flere hundrede æg i løbet af deres levetid, hvorfor det selvsagt er en rigtig god idé at søge hjælp så hurtigt som muligt. Lader man stå til, så vil man opleve, at antallet af møl øges drastisk. Der er ikke mulighed for at købe hverken gift eller andre midler med længerevarende virkning, hvorfor veludført skadedyrsbekæmpelse er den eneste reelle løsning, når uheldet er ude.

Del artiklen

Comments are closed.