Sommerferien er endelig kommet. To ord flimrer for dine øjne: afbudsrejse Alanya.

Du skal endelig afsted og kan nærmest ikke vente længere. For mange af os begynder sommerferien dog ikke med afslapning, men i stedet med stress. Du kender det måske; der er simpelthen alt for meget, der skal ordnes, inden man hopper ombord på flyveren til Alanya. Kufferten skal pakkes, passet skal i lommen, og der skal veksles valuta til rejsen. For at kunne tage på ferie med ro i sindet, så er det desuden også vigtigt, at tingene fungerer derhjemme i dit fravær. For at gøre det hele lidt mere overskueligt, er her et par gode råd til, hvordan man forbereder hjemmefronten inden ferien.

Forårsrengøring

Hvis der på nogen måde er tid til det, er det en god idé at tage en mindre forårsrengøring af boligen inden afrejsen. Der er nemlig ikke noget værre end et indelukket og snavset hjem, når man ferieudhvilet træder tilbage over dørtærsklen. Sørg for, at du:

  • Tømmer køleskabet for fordærvelige madvarer, så du undgår insekter
  • Smider frugt og grønt ud, der ligeledes tiltrækker insekter
  • Tømmer skraldespanden, så du undgår rotter og insekter
  • Støvsuger og rengør badeværelset, så der ikke opbygges for meget støv.

Tag en snak med naboen

Hvis du har have eller stueplanter, er det en god idé at tage en snak med din nabo. Måske kan I aftale, at græsplænen bliver slået, og stueplanterne vandet et par gange. Bed desuden vedkommende om at samle din post og gemme den, til du kommer hjem. Husk at tage en af de lokale specialiteter med dig hjem som gave; bare for at vise din taknemmelighed.

Undgå de værste brandfarer

Hvis du har fjernsyn, computer, internet og mobilopladere (og det har du jo nok), skal du huske at trække dem ud af stikket. På denne måde undgår du nemlig, at der opstår en brand gennem kortslutninger.

Luk for vandet

Husk desuden at slukke for vandet. Der er jo ingen grund til at betale ekstra i vandregning; især når du ikke engang er hjemme.

Tyverisikring af huset

Sidst, men ikke mindst, skal du huske at slå tyverialarmen til (og huske at give din nabo koden). På denne måde minimerer du risikoen for at komme hjem til et tomt hus. Hvis du ikke har en tyverialarm, kan du måske indstille en timer på dit fjernsyn, så det tænder på bestemte tidspunkter. Det samme kan i øvrigt gøres med lyset, og der findes endda systemer til at tænde og slukke lyset via fjernbetjening på afstand.

Og så er der vist ikke andet at sige end god ferie.

Del artiklen