Er du boligejer, og har du måske hjemmekontor? Er I mange, der bor i hjemmet, som går i bad, laver mad og generelt bruger luften i boligen? Har I mange genstande i boligen, som står og trækker støv? Har I måske husdyr? Alt dette kan være grunde til at installere et ventilationsanlæg i hjemmet, men er du i tvivl om fordelene ved ventilation, så er det en god idé at læse med her; fordelene ved ventilation er nemlig ikke blot fysisk relaterede men i høj grad også psykiske. For imens følgerne af dårligt indeklima såsom fugt, støv m.m. kan genere dit fysiske velbefindende, så kan det faktisk også have en negativ effekt på dit humør og især din koncentrationsevne.

Konsekvenser af dårligt indeklima

Du kan sikkert huske situationen fra din skolegang; de gamle skolebygninger havde højst sandsynligt ikke ventilationsanlæg, og om sommeren, når solen stod højest midt på dagen, kunne det blive rigtigt varmt at sidde og koncentrere sig om matematikopgaven indendørs – det nyttede ikke at åbne vinduerne, for en anden klasse havde idrætsundervisning lige udenfor – og støjen fra dette hjalp heller ikke just på koncentrationsevnen. Altså forblev vinduerne lukkede, og varmen fra solen samt de mange elever forårsagede måske hovedpine og heraf dårligt humør.

Dette scenarie er blot ét ud af mange, når det drejer sig om dårligt indeklima. For udover de psykiske konsekvenser ved dårligt indeklima, som beskrevet ovenfor, kan man også blive udsat for en lang række fysiske symptomer – er man bosat i en ejendom, hvor fugt og/eller støv er et stort problem, kan man få problemer med hoste, tørre slimhinder, hudirritation, kløe, hovedpine, kvalme, svimmelhed osv. Fugt kan også føre til skimmelsvamp, som kan have decideret farlige konsekvenser for helbredet. Ved at installere et ventilationsanlæg i hjemmet, kan man undgå alle disse negative effekter af et dårligt indeklima.

TIP: Hos Hoval.dk finder du det perfekte ventilationssystem

Sådan virker ventilation

Danmark er et foregangsland indenfor grøn, vedvarende energi og omtanke for miljøet. Dette kommer bl.a. til udtryk i den måde, hvorpå vi bygger vores boliger. Der er stort fokus på energibesparelse bæredygtige løsninger, som f.eks. bedre isolation af husene. Denne optimerede måde at isolere på gør også, at det naturlige luftudskift, der gerne er i ældre boliger, formindskes, og derved bliver indeklimaet forringet, med mindre man sørger for at lufte ud 24 timer i døgnet.

Et ventilationsanlæg er en smart sag, der i al sin enkelthed sørger for at udskifte rummenes brugte luft med frisk luft, så det ikke er nødvendigt at have vinduerne stående åben konstant. Udover at afhjælpe gammel luft, kan et ventilationsanlæg også hjælpe med at spare på varmeregningen. Ventilationsanlægget sørger nemlig for at overføre varmen fra den brugte luft til den nye, friske luft, så varmen altså bliver genbrugt og herefter fordelt i boligens forskellige rum.

Er du tilhænger af et godt, fysisk helbred, en positiv og overskudsfyldt hverdag og har du oven i hatten også et hjerte, der banker for vedvarende, grøn energi, så er der altså mange fordele ved at installere et ventilationsanlæg i hjemmet.

Comments are closed.