Et træ med æbler bringer ikke kun smag med de saftige frugter i sensommerperioden. Det er en type træ, som står elegant og majestætisk i haven, og som kan bringe visuel værdi i mange år frem.

Der findes masser af smukke æbletræer, som giver mange forskellige slags æbler. Når du vil have det helt rette træ til din have, skal du forholde til, hvad du ønsker at bruge dine æbler til samt forholde dig til størrelse på din have.

Fordelene ved at have et æbletræ

For mange mennesker er æbletræer indbegrebet af en dansk have. Der findes flere hundrede æblesorter, og mange af dem egner sig perfekt til de danske klimaforhold. Når du vælger at plante frugttræer i haven, skaber du ekstra værdi omkring din bolig.

Det er ikke kun de elegante træstammer og flotte trækroner, som du kan nyde synet og udviklingen af. Du kan plante det frugttræ med æbler i haven, som passer til dine ønsker. Nogle æbler er madæbler, mens andre er søde æbler, som kan nydes uforarbejdede.

Med et æbletræ i haven kan du få glæde af følgende fordele:

  • Du kan vælge det træ og den æblesort, som passer til dine ønsker og smagsløg
  • Frugttræet har en smuk blomstring i løbet af forår og sommer
  • Det er et oplagt træ til en dansk have, da det er slidstærkt og robust
  • Der findes både små og store træer
  • Du kan få inspiration til madlavningen med de søde, syrlige og saftige æbler.

Når du har æbler i haven, har du direkte adgang til sundhed, vitaminer og mineraler. Æbler kan bruges til et hav af anvendelsesformål. Du kan lave most, desserter, gryderetter, salater og andre retter med de sunde og usprøjtede, danske æbler.

Sådan vælger du det rette æbletræ til din have

Foruden sundheden og det smukke syn har frugttræet også den fordel, at det er nemt at holde. Hvis du er nybegynder i forhold til udplantning af buske og træer, er det oplagt at vælge et frugttræ med æbler. Det er nemt at holde, og du kan være sikker på at få en imponerende høst hvert år. Det vil give dig stor tilfredsstillelse at kunne lave mad med frugt, som du selv har dyrket.

Når du vil have glæde af æblerne, skal du først og fremmest starte ud med at vælge dig det træ, som størrelsesmæssigt passer til din have. Der findes både små og store frugttræer.

Du skal forholde dig til grundstammen, som vil indikere træets størrelse.

Dernæst skal du forholde dig til, om du ønsker madæbler eller spiseklare æbler. Er det madæbler, kan du bruge dem til gryderetter, tærter og til at sylte. Hvis det er spiseklare æbler, kan du nyde dem, som de er. Du kan bruge dem i salater, som tilbehør til is eller som velsmagende snack.

Del artiklen

Comments are closed.