Står du over for at skule udskifte din gamle varmekilde, så er det måske nu, du skal overveje, om dit gasfyr skal pensioneres og udskiftes med fjernvarme. Med de moderne løsninger, så er der mange point at spare, ikke bare på økonomien, men også på klimakontoen.

Det er efterhånden ikke mange huse herhjemme, der stadig varmer op ved hjælp af olie- eller gasfyr. Langt de fleste har opdateret til mere moderne løsninger som fjernvarme, jordvarme eller genvinding, men skal du udskifte dit gasfyr med fjernvarme? Det bør du overveje.

Hvad er fordelene ved fjernvarme?

Der er en helt åbenlys økonomisk fordel i at udskifte din varmekilde, hvis du i dag fyrer med olie eller gas.

En stor del af de boliger der opvarmes med gas eller olie kan allerede kobles direkte på fjernvarmenettet, hvilket betyder, at du ikke skal betale for andet end selve opkoblingen, der typisk koster mellem 25.000 og 55.000 kroner. Til sammenligning med dine udgifter i dag, så koster det omkring 11.000 kroner årligt at opvarme 130 kvadratmeter fra 60’erne eller 70’erne. Hertil kommer de fordele, det har for miljøet, hvis du i stedet vælger fjernvarme.

Fjernvarmen er den mest miljøvenlige form for opvarmning i dag, fordi det er den, der udleder mindst CO2. Grunden til det er, at det ikke er varme, der er produceret til opvarmning, men i stedet spildvarme, der kommer fra enten el-produktion eller affaldsafbrænding.

Det er altså en både økonomisk og miljøvenlig løsning, hvis du skifter fra gasfyr til fjernvarme.

Kan alle få fjernvarme?

Desværre ikke. Derfor er det altid en god idé at undersøge, hvorvidt det er muligt at blive koblet på fjernvarmenettet eller få fjernvarme i det område, du bor i. Er det ikke en mulighed i øjeblikket, så kan du altid forhøre dig hos kommunen, om der er planer for en snarlig udvidelse af fjernvarmeanlægget.

Bor du enten i Skanderborg eller Horsens, så kan du med stor sandsynlighed få fjernvarme til din bolig. Det kræver hjælp fra en VVS installatør, der kan udføre opgaven på den bedst mulige måde. Det er altid en fordel at vælge en, der kender området og ved, hvilke muligheder der er for dig. På den måde kan du være sikker på, at du ender med en løsning, der giver mening i forhold til dine ønsker og behov. Det kommer til at give plus både i banken og fremtiden. Derfor bør du ikke tøve med at gå videre med denne idé.

Del artiklen

Comments are closed.