I hverdagen skænker du måske ikke dit energiselskab en tanke. Så længe din elektricitet leveres som den skal og alting fungerer, er det nemlig ikke noget, du behøver tænke over.

I dag er mange energiselskaber dog opsatte på at have tilfredse kunder og levere mere end blot el. Den fri konkurrence på elmarkedet betyder nemlig, at du som el-kunde har frit valg i forhold til, hvilken leverandør du vælger. Du behøver derfor ikke benytte for eksempel Energi Fyn, blot fordi du bor på øen i midten – men kan frit beslutte dig for at blive kunde hos et hvilket som helst andet energiselskab.

Det øger konkurrencen på markedet og giver dig som er kunde en lang række fordele.

Billigere el

Først og fremmest betyder den øgede konkurrence på elmarkedet, at du har mulighed for at få billigere el.

Med mange forskellige udbydere er de enkelte energiselskaber nemlig nødt til at konkurrere på prisen. Det betyder, at du i dag kan kan få el til indkøbspris og dermed opnå besparelser på din elregning.

Måske kan en besparelse på nogle få øre umiddelbart ikke lyde som besværet ved at skifte energiselskab værd – men bor i 4 personer i et hus på 140 m2 vil det årlige elforbrug i mange tilfælde ligge på omkring 5000 kWh. Sparer i blot 20 øre pr. kWh vil det således kunne løbe op i en besparelse på 1000 kroner om året.

Det er desuden ikke svært at skifte elselskab, da dit nye energiselskab hjælper dig gennem processen og ordner det praktiske for dig.

En grønnere profil

Kampen om kunderne betyder også, at mange energiselskaber går op i at have et godt omdømme og en grønnere profil. Generelt forpligter alle elselskaber sig ganske vist til at bidrage til den grønne omstilling, men nogle går skridtet længere.

For eksempel ved udelukkende at tilbyde strøm fra danske vindmøller.

At strømmen kommer fra danske vindmøller på enten land eller vand sikres ved, at energiselskabet opkøber såkaldte oprindelsescertifikater, som udstedes af Energinet. De dokumenterer, at der altid bidrages med ren vindmøllestrøm til det fælles elnet i samme omfang, som energiselskabets kunder forbruger.

Ekstra kundefordele

Nogle energiselskaber tilbyder dig – udover billigere el og muligheden for at vælge grøn strøm – også en række andre fordele.

Nogle har en app, du kan bruge til at følge dit forbrug med eller deler løbende energisparetips, så du generelt kan nedbringe din elregning. Enkelte energiselskaber, som for eksempel Gasel.dk, giver deres kunder begge dele og tilbyder samtidig ekstra fordele, som særlige rabatter på entrebilletter til familievenlige attraktioner.

Husker du at benytte dig af de fordele som netop dit energiselskab tilbyder dig, får du derfor meget mere for pengene end blot el.

Del artiklen

Comments are closed.