Hvad enten du holder en moderne stue med masser af farvekontraster i din by-lejlighed eller en gammeldags herskabsstue med store træmøbler, så er én ting sikkert. Et lille velvalgt sofabord kan sætte prikken over i’et i din indretning! Et sofabord kan komme i både oval, aflang, kvadratisk og rektangulær form, mens materialet kan svinge mellem det mere naturlige og det mere minimalistiske og industrielle.

Nogle sofaborde har opbevaringsplads indbygget, så du kan ligge magasiner, bøger eller aviser fremme. Sofabordet er med til at give kant og karakter. Her gennemgår vi kort nogle af markedets mest populære modeller lige nu.

Sofaborde i marmor

Fordi marmor er så eksklusivt og fint et materiale, så vælger mange indretningsentusiaster sofaborde i marmor. Ægte marmor er en bjergart, som er dannet gennem flere tusinder år i naturen. Det betyder, at køber du et rundt marmor sofabord, så vil det altid have et helt unikt look med individuelle aftegninger i overfladen. Du kan få marmor i både grøn, hvid og sort, alt afhængig af hvordan det skal spille sammen med sofa, gulvtæpper, lamper med mere. Marmor har et utrolig rustikt udtryk, som går godt i spænd med både den skandinaviske indretningsstil og med den mere sydlandske og varme interiørretning.

Vær opmærksom på at ægte marmor nemt får mærker, så du bør beskytte med bordskåner samt pleje overfladen med jævne mellemrum.

Teaktræ – en sikker vinder

Træmøbler peger bagud mod klassiske tider og udstråler både charme og kvalitet. Mens teaktræsmøbler var hotte i 1970’erne, så er de aldrig gået af mode siden. Du kan finde masser af sofaborde i teaktræ, som kommer i både runde og firkantede former. Vælger du et bord med en stor overflade, kan du have både stearinlys, flotte grønne planter og udvalgte bøger liggende fremme på sofabordet.

Et sofabord i teaktræ – eller en anden træsort – vil gå godt til store og farvestrålende tæpper underneden. Det er perfekt at læne sig tilbage og se en film, mens man har et lækkert glas rødvin eller en White Russian drink stående ved siden af fjernbetjeningen på træbordet foran skærmen.

Farvede bordplader giver kontrast

Sofabordet er et relativt beskedent møbel, som alligevel kan tilføre stuen utrolig meget visuel kant. Forestil dig, at du har en meget afdæmpet stueindretning med primært hvide og mørke møbler. Hvad ville der ske, hvis du krydrede med et karrygult eller frækt rødt rundt stuebord i midten? I bedste Sin City-stil vil det skabe en helt vild kontrast og give en modig og moderigtig karakter, som tilfører stuen liv. Et lille rundt storebord med en simpel flade i blå, rød, gul, grøn eller lilla kan give det pift, der sætter alle dine øvrige indretningselementer i scene.

Nogle vælger at købe flere sofaborde i ens farver eller endog kombinere enten komplementære farver eller kontrasterende farver. Har du matchende lamper eller tæpper, så kan sofabordet også indgå som et ekstra element, der understøtter den allerede eksisterende vægtning af bestemte farver eller stilarter.

Gennemsigtighed med glasflader

Specielt i det højteknologiske, tjekkede og moderne hjem vil et sofabord med glasflade være et hit. Glas giver altid en følelse af gennemsigtighed, overskud og renhed, og desuden er overfladen utrolig nem at vedligeholde rent rengøringsmæssigt. En glasflade kan stå alene eller være inkorporeret i et sofabord med opbevaringsrum. På den måde kan du ligge udvalgte publikationer til skue eller blot holde et helt rent udtryk uden genstande underneden.

Er du typen, der elsker at spise foran tv’et, er glasfladen desuden ret praktisk samtidig med, at den ser smukt og elegant ud. Et sofabord med glasplade kan også placeres på langs i en af stuens hjørner som et arbejdselement eller som møbel foran et af de mest panoramiske vinduer.

Del artiklen

Leave A Reply