Vores bolig er den største økonomiske beslutning, sådan er det i hvert fald for langt de fleste af os. Det er derfor også meget vigtigt at have styr på budgettet angående boligen, da der kan være rigtigt mange penge at spare, hvis det hele bliver lavet korrekt.

Vi kan ikke styre boligpriserne, da de er styret af verdensøkonomien, men vi kan styre vores egen boligøkonomi, så vi er bedre rustet til alle scenarier. Man kan nemlig låne penge til boligen på mange måder, og det er forskelligt, hvad der er bedst for den enkelte boligejer.

Sæt penge af til vedligeholdelse

Af og til skal der laves vedligeholdelse på boligen, og nogle af disse ting koster rigtig mange penge. Det kan nemt koste over en halv million, når taget skal skiftes eller der skal laves andre store forbedringer af boligen.

Det er derfor vigtigt at have en plan for vedligeholdelsen, da de fleste ikke bare lige kan finde den slags penge på kort tid. Kig derfor godt på boligen og undersøg, hvornår det forskellige ting skal laves. Herefter skal der laves et budget og en opsparing, så der er penge til disse udgifter.

Jo før du kommer i gang med et budget og en opsparing, jo lettere kan du klare de store udgifter, som der med tiden vil komme. Du sover også bedre om natten, hvis du er klar over, at der er styr på økonomien omkring boligen.

Vælg det rette lån

Når du har en ejerbolig, så har du som hovedregel mulighed for at låne op til 80 % af boligens værdi via et realkreditlån. Denne type lån er det billigste lån, som du overhovedet kan tage.

Det billigste er at vælge en kort lån med en variabel rente, men det er også det mest risikable. Stiger renten meget, så vil dette lån nemlig blive dyrere end et fast lån.

Kig derfor igen på økonomien og dit budget, da du kun bør tage et variabelt lån, hvis du har råd til at renten stiger. Ellers bør du vælge et lån med en fast rente. Her kender du nemlig lånets størrelse i mange år ud i fremtiden, så du kan planlægge dit budget efter dette.

Få flere gode råd til budget og økonomisk planlægning på kviklanet.dk. Vil du vide mere om, hvad siden handler om? Så klik her.

Muligheder for ekstra lån

Står du akut og mangler penge til vigtige renoveringer på din bolig, så kan det være du skal vælge et lån på nettet. Når det skal gå hurtigt, er det nemlig nemmest med nettet.

Samt det koster ikke meget i oprettelse, hvilket de store lån i banker og realkreditselskaber ofte gør. Renten er til gengæld højere på lån på nettet, men så længe det er et mindre lån, så kan det være en fin løsning.

Del artiklen

Comments are closed.