Der er flere måder, hvorpå man kan spare på sin varmeregning. Hvis dørene og vinduerne er utætte, bør disse skiftes til nogle nye. Når man udskifter vinduer og døre, bør man sørge for, at der er termoruder i. Herved kan der opnås store besparelser på varmeregningen. Hvis man bor i et hus af ældre dato, bør man efterisolere sit loft med rockwool. Varmen trænger altid øverst i huset, og hvis der ikke er isolering nok, siver varmen bare ud. Dette giver en dyr varmeomkostning.

Hulmurisoler huset

Huse der typisk er bygget fra 1980 og frem er hulmursisoleret. Hvis huset ikke er blevet efterisoleret, kan det være en god idé at få det gjort, hvis du gerne vil spare en masse penge år efter år. En efterisolering tager ikke lang tid, hvis man anvender den rette håndværker. Endvidere foregår det på en nem og enkel metode, så du som husejer kan være sikker på, at huset ikke tager skade, imens arbejdet bliver udført.

Hvad er hulmursisolering?

Hulmursisolering er en isolering, som er lavet af enten papiruld, polystyren granulat eller små flamingokugler. For at det kan klæbe sammen og give isolering, er der tilsat en form for klæbemasse. Når man skal hulmursisolere sit hus, tager man enten en enkelt mursten af, eller man skærer et hul i fugen. På denne måde kan der komme en isoleringsblæser på, som udfører resten af arbejdet. Isoleringen blæses ind i hele hulmuren, som der forefindes i husets ydervægge. Læs mere her om hulmursisolering.

Varmekilden i huset varmer ikke ordenligt op

Hvis dit hus ikke er tilknyttet fjernvarme, har man som regel en anden varmekilde. Denne varmekilde kan være:

  • Oliefyr
  • Pillefyr
  • Fyr til træ
  • Brændeovn
  • El radiator

Hvis dit hus består af ovenstående, og dit hus ikke er godt isoleret, får du en endnu dyrere varmeregning. Nogle af ovenstående varmekilder er ikke de mest økonomiske varmekilder i forvejen, og hvis varmen bare siver ud igennem muren, opnår du ikke den rette varme indenfor. Det betyder, at du fyrer godt op for varmen, men du opnår ikke den rigtige effekt af varmen. Hvis du vil have den rette effekt, bør du gennemgå husets mure, vinduer og døre.

Hvis der ikke findes fejl på døre og vinduer, ved du, at det det er hulmuren eller varmekilden, der er ved at trænge til en renovering eller udskiftning. Find ud af, hvor problemet ligger i samarbejde med en autoriseret håndværker. På denne måde undgår du et nyt og dyrt køb, som i sidste ende ikke er problemet.

Del artiklen

Comments are closed.