Det bliver stadig mere populært at sælge og købe boliger uden en ejendomsmægler. Der kan nemlig være flere økonomiske fordele ved at sælge en bolig uden mægler. Når man sælger en bolig uden en ejendomsmægler, er det det der hedder selvsalg. 

Hvor meget kan jeg spare ved at købe bolig uden ejendomsmægler?

Der er mange boliger til salg i Danmark, og mange af disse sælges uden at en ejendomsmægler er indblandet. Hvad sparer du egentligt på at købe uden om ejendomsmægleren? Når man hyrer en ejendomsmægler, skal denne have et salær af en betydelig størrelse. Det er fordi ejendomsmægleren tager på sig nogle opgaver der kræver meget tid og penge. Disse opgaverne inkluderer markedsføring af boligen, visninger, indhentning af rapporter, eventuel fotografering af boligen til prospekt, eventuel styling af boligen før fotografering og visning samt håndtering af potentielle købere. Hvis en sælger vælger selv at tage på sig disse opgaver, er det altså ikke helt uden omkostninger, selv om salæret til ejendomsmægler bliver sparet i sidste ende.

De fleste vælger at alliere sig med en boligadvokat, for at sikre sig at købet foregår efter lovens regler. Dette er alligevel en billigere løsning, end at benytte sig af en ejendomsmægler, der i de fleste tilfælde, skal have ca. 1-6% af boligens salgssum. Hvis boligen har en høj værdi, er dette en betragtelig sum der i mange tilfælde kan udgøre flere hundrede tusind kroner. Hvis boligen er attraktiv, er det mere oplagt at den sælges uden mægler, fordi der vil være mange interesserede købere. Det beløb, der bliver sparet i omkostninger til ejendomsmægler, er typisk det beløb en køber vil spare i overordnet salgssum, fordi omkostningerne ikke regnes med i købsprisen på samme måde.

Find bolig i Danmark

Det at gå uden om ejendomsmægleren når man skal sælge en bolig, kan skabe mere arbejde for sælger, men det er ikke anderledes for dig som køber, andet end at det kan være penge at spare på salgsprisen. Der er mange boliger til salg i Danmark i dag, og som nævnt ovenfor bliver det mere og mere vanlig at sælge boliger uden en ejendomsmægler. Her kan du se et overblik over antal kommuner, byer og regioner i Danmark og finde din drømmebolig der du helst vil bo. Her kan du finde alle former for ejerboliger, og finde ud af, hvad der er den rette bolig for dig, og ikke mindst få et fuldstændigt overblik over hvor der er huse til salg i Danmark i dag.

Del artiklen

Comments are closed.