Er dit hus’ facade gået hen og blevet kedelig og trist at se på? Her får du 4 gode tips, som du kan lade dig inspirere af.

Dit have og dit hus’ facade er noget af det første, man lægger mærke til udefra. Det er med til at skabe et førstehåndsindtryk og et helhedsbillede af dit hjem. Du har nok styr på den indvendige del, men den ydre halter måske lidt. Det irriterer dit øje, og du ved godt, at det trænger til en kærlig hånd.

Alt afhængig af omfanget, hustype og dine egne evner, kan det være en god idé med professionel assistance. Læs mere her og find ud af, hvad du og dit hus har behov for mht. renovering.
Det kan være en omfattende samt tids- og energikrævende opgave at gå i gang med, men det ville være rart at kunne sidde ude i haven en lun sommeraften og nyde det til fulde.

Tip 1: Hvilken type hus har du?

Hvilken slags renovering dit hus trænger til afhænger af, hvilken type hus du har. Er det et gammelt hus eller et nyt hus? Er det muret, med træfacade, pudset eller er det af bindingsværk? Hertil skal både frost og fugt påtænkes, da det kan have indvirkning på husets bæreevne.

Det er vigtigt at få styr på alt førnævnte, så du får den helt rigtige ydelse. Er du i tvivl, kan du altid tage kontakt til et murerfirma.

Tip 2: Rengøring

Rengøring og vedligeholdelse af ens hus er alfa og omega for husets udtryk. Det gælder både indvendigt og udvendigt. Både husets mure og dermed facade samt taget er noget af det, man lægger mest mærke til på et hus.

Det definerer udseendet på dit hus og kræver derfor jævnlig rengøring. Det nytter ikke kun at gøre det rent, når det ser helt slemt ud. Husets ydre er nemlig blottet for langt mere end indvendigt.

Tip 3: Maling

Trænger husets facade til en omgang maling, skal du overveje disse tre ting:

  • Hvor dit hus er placeret
  • Din facades udseende
  • Dit hus’ underlag

Du bør få professionel rådgivning, hvis du selv ønsker at gå til værks med projektet.

Tip 4: Revner

Er der kommet revner i husets mur, er det meget vigtigt, at du handler på det. Lader du det stå til, kan det gå hen og blive langt værre og dermed koste dig flere penge at skulle rette op på. En revne åbner op for direkte adgang til diverse skader i selve muren og i isoleringen.

Del artiklen

Comments are closed.