Der er mange boligejere, der gerne vil have egen have, men samtidig ønsker at minimere vedligeholdelsen, der er forbundet med at have den. Dette kan opnås på flere måder, hvorfor det bestemt ikke er umuligt med en have, der er let at vedligeholde. Du slipper dog aldrig helt udenom at skulle vedligeholde din have.

Hvis du gerne vil sikre, at du ikke skal bruge for meget tid på at holde din have ved lige, er det en god idé, at du holder dig til bl.a. bark, flis og granit til haven. Fælles for alle disse ting er, at det ikke er noget, der kræver vedligeholdelse. Hvad der især kræver vedligeholdelse er henholdsvis planter, græs, bevoksning og deslige.

Undgå for meget bevoksning

Vil du gerne undgå at bruge for meget af din fritid på at holde din have ved lige, er det en god idé at undgå for meget bevoksning. Planter, hække, blomster og træer kræver nemlig mere vedligeholdelse. Det samme er gældende, hvis du har en terrasse, hvor der vil være et større krav til vedligeholdelse, hvis den er af træ.

Dertil kan du også fylde bede med flis eller bark, da dette vil gøre ukrudt mindre synligt. Det er også et aspekt, der kan hjælpe dig med at minimere mængden af vedligeholdelse. Derfor er det også en god idé at gøre det. Hvis det er noget, der er af interesse for dig, kan du bl.a. få det leveret af Vognmand John Sørensen.

Lav barrierer for ukrudtet

Der er flere ting, der kan tage lang tid at holde ved lige i en have. Én af de ting, der dog især tager tid, er at luge ud i dit ukrudt. Derfor er det en god idé at lave en barriere for ukrudtet. Det kan du gøre på flere måder, men den mest effektive er ved hjælp af en bunddækkende plante eller en kantafgrænsning.

Ved at gøre dette, så undgår du, at ukrudtet breder sig til hele haven. Skal du kun fjerne ukrudt få steder, er der derved tid at spare.

Bonustip: Investér i en robotplæneklipper

Langt de fleste er godt klar over, at det kan tage lang tid at slå en græsplæne. Hvis du har en stor græsplæne, er dette blot endnu mere aktuelt. Hvis du gerne vil bruge mindst muligt tid på at holde din have ved lige, så er dette et godt sted at starte. Du kan nemlig investere i en robotplæneklipper, der kan klare det for dig.

Del artiklen

Comments are closed.