Det er forståeligt, hvis du føler at den store renovering af hjemmet er overvældende, men det behøver ikke at være sådan. Når du først har købt dit nye hjem gennem den lokale ejendomsmægler i Faxe og derefter har en tjekliste over de ting, som du skal tage dig af, er det mere overkommeligt. Du har dermed noget reelt at forholde dig til, og du kan dermed få renoveret huset uden for meget stress.

Vi har sammensat den perfekte guide dig der skal renovere dit hjem, så du kommer rundt om det hele. På den måde er du sikret, at slutresultatet er dit drømmehjem, som lever op til dine ønsker. Du får her et overblik over, hvilke opgaver der skal udføres, og hvad du kan forvente for at se de endelige resultater.

Start med at renovere huset udefra

Husets udseende udefra er det første du lægger mærke til og har altså stor betydning for opfattelsen af huset som helhed, derfor er det også vigtigt at facaden, taget, samt døre og vinduer fremstår flot. Det er derfor en god idé at starte udenfor, når du skal i gang med at renovere dit hjem.

Undersøg først og fremmest hvilken tilstand husets tag er i. Det kan være værd at hyre en håndværker til at inspicere undersiden af dit tag for at afgøre, om der er behov for reparationer, eller om der kræves et nyt tag. Tjek også om der er nogle af husets mursten der skal skiftes ud, og om der er behov for at pudse huset op. Du kan tage fat i den bedste ejendomsmægler i Haslev og høre, hvordan du skal forholde, dig hvis du gerne vil foretager renoveringer der øger husets værdi.

Tag desuden et kig på døre og vinduer. Er der behov for en udskiftning af disse, så de er mere energieffektive og tyverisikre.  Hvis dette ikke er tilfældet, kan du nøjes med at male dem, så de fremstår som nye. Sidst med ikke mindst er det en god idé at give den have en makeover og få plantet nogle træer og planter, da det tager et godt stykke tid at få til at vokse.

Layout og grundplan

Når du har taget dig af husets ydre, er det tid til at bevæge dig indenfor. Her skal du vurdere, hvor stor en renovering der er behov for. Skal der ændres på grundplanen og rives vægge ned, eller er det rigeligt at ændre layoutet i boligen. Det er typisk muligt at få mere ud af husets kvadratmeter, hvis du vælger at ændre på grundplanen. Hvis der er behov for yderligere plads, kan du vælge at bygge ud. Det handler blot om at være kreativ og måske have en arkitekt, samt en ejendomsmægler indover. Ring til ejendomsmægleren i Næstved, hvis du vil vide mere.

Der kan skabes mere plads i hjemmet på mange forskellige måder. I kan også vælge at inddrage loftet, hvis der er mulighed for dette. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, kan I overveje at få lavet loft til kip. På den måde syner og føles huset større, end det egentligt er. På samme måde er det en god idé at inddrage så meget naturligt lys som muligt.

Renovering af gulv og vægge

Når det kommer til forbedring af hjemmet, har gulv og vægge meget at sige. Det gør nemlig en enorm forskel, at der er det rette gulv og at der er gjort noget ud af væggenes udtryk. Eksempelvis kan det virke tung og klaustrofobisk med væg-til-væg-gulvtæppe, samtidig med at det ikke er særlig funktionelt i forhold til rengøring. Det kan dog også give en hyggelig stemning, hvis det er gjort ordenligt.

Sørg derfor at tænke funktionalitet ind over renoveringen, så dit hjem giver dig den optimale glæde.

Del artiklen

Leave A Reply