Det at flytte er en spændende ting. At gå fra det gamle og sædvanlige til noget nyt og spændende. Det at endelig komme fra den lille og klemte lejlighed i centrum til det store hus i forstaden med plads til det hele. Det er en spændende proces, men også en proces som kræver overskud og overblik. Læs med her, og få hjælp til at overskue den kommende flytning.

Start med et overblik

Et godt udgangspunkt er et klart overblik over, hvad der skal ske, hvilke opgaver skal løses og hvem der skal gøre det. Inden du flytter, er der en del praktiske opgaver der skal løses. Der er en del ting, der skal pakkes ned i kasser, så de kan flyttes fra det gamle sted til den nye bolig. Finder du denne opgave uoverskuelig, kan du overveje at kigge på flyttehjælp. Med flyttehjælp er I flere til at pakke, løfte og køre afsted med ting og møbler, så de kan pakkes ud igen i den nye bolig. Dette gør flytningen nemmere, og du står ikke alene med hele opgaven. Samtidig kan det også være med til, at dine ting ikke bliver beskadiget, når I er flere til at løfte i flok og passe på tingene. Med et overblik over dine ting finder du ud af, hvad du kan klare selv, og hvor du kan få brug for hjælp til flytning.

Ryd op og smid ud

Når du har fået et overblik over dine ting og den hjælp der skal til, kan du gå i gang med at sortere. En flytning er nemlig en god undskyldning til at få ryddet op og smidt ud. I løbet af flere år i samme bolig, kan vi nemt få opsamle en masse ting, som vi ikke længere har brug for. Det kan næsten garanteres, at du sidder inde med ting, som du ikke længere bruger. Det kan være gamle møbler, som du har flyttet ned i kælderen. Det kan også være tøj, som du ikke længere kan passe eller gider at gå med. Spørg dig selv om, hvornår du sidst har brugt dine ting. Spørg også dig selv ind til, hvilket forhold du har til denne genstand – er det for eksempel noget, du har arvet eller fået i gave? Mange af de ting, du vil ende med at kunne skille dig af med, behøver ikke at blive smidt ud. Du kan give dem nyt liv. Dette kan gøres ved at donere til genbrug, smide på genbrugspladsen, eller måske sælge videre til andre til en god pris? Vi bliver efterhånden mere og mere bevidste om, at vi skal ud af en brug-og-smid-væk-kultur, og derfor skal vi lade andre nyde af vores ting og dermed give det nyt liv. Husk, at selvom du ikke har brug for disse ting længere, så kan det stadig være noget for andre.

Det du kommer til at mangle

Hvis du for eksempel flytter fra den lille lejlighed i centrum og ud til det store hus i forstaden, kommer du med sikkerhed til at mangle møbler til alt det plads. Derfor kan det være en fordel at lave en liste med de ting, du kommer til at mangle. Det kan jo være, at du endelig får en spisestue, men faktisk mangler det ekstra spisebord og stole. Det kan også være, at du ikke kan tage dine gamle gardiner med. Lav en liste over alle disse ting, og start i god tid med at skaffe de ting, som du mangler. Det er de færreste, som har råd til at gå ud og købe alle disse ting på én gang. Derfor kan det være en fordel, at du rangerer de ting, som du mangler. Spørg dig selv, hvad du mangler allermest, og hvad du godt kan undvære lidt endnu. Med denne strategi undgår du, at bruge penge, du ikke har. Det koster nemlig at flytte med mange direkte men også indirekte udgifter.

Del artiklen