Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Går du med planer om at anlægge en ny terrasse? Er det første gang, du vil give dig i kast med at lave terrasse? I så fald kører tankerne nok rundt i hovedet på dig. Der er nemlig mange ting at tage højde for, før du går i gang med så gennemgribende et arbejde, som en ny terrasse vil være.

For nogle mennesker kan det være en kæmpe motivationsfaktor at gøre det selv, så man selv styrer processen fra start til slut. Men hvis du ikke ved, hvor du skal starte eller har erfaring med lignende projekter kan det være en fordel at gå til en professionel, før du påbegynder arbejdet – om ikke andet for at få værdifulde råd og vejledning. Ved du for eksempel hvad geotekstil er? Hvis svaret er nej, gør du klogt i at opsøge en fagmand. Det vil spare dig for en masse tid og penge på den lange bane, hvis du investerer lidt penge i en eksperts vurdering, før du går i gang med projektet og risikerer, at det kuldsejler, før det rigtig er startet.

Indretning

Hvad enten du vil gøre det selv eller betale dig fra det, er det en god idé at sætte sig ned og få lavet en plan for, hvordan den færdige terrasse skal se ud – i hvert fald på skitseniveau – og så finde ud af, hvilke materialer og komponenter der skal sikre det ønskede udtryk på terrassen. Det gælder alt fra småting som planter, blomsterbede og krukker til større ting som fliser, murværk, tagdækning, markiser og havemøbler. Så har man i hvert fald et udgangspunkt at gå ud fra, inden man skal investere i de respektive ting. Det er selvfølgelig mange ting at tage stilling til på én gang, og derfor kan det også være en mulighed at tage de største og mere gennemgribende ting først. Og så tilpasse udsmykning og indretning derefter.

Hvor skal du starte?

Hvis man ser på selve fundamentet for en terrasse er belægningen afsindig vigtig. Det er også det, man allernådigst vil ændre, da det er en tidskrævende og dyr affære – hvad enten man gør det selv eller får professionel hjælp. Derfor er det godt at starte med at vælge nogle langtidsholdbare fliser, som sikrer den ønskede terrassestil. Der findes et væld af fliser på markedet, der varierer i både pris og materiale. Så det, du skal finde ud af, er, hvilken type fliser du godt kunne tænke dig.

Et godt sted at starte er Skagen Beton. Her får du en god idé om de forskellige flisebelægninger, der findes på markedet. Når du så er nået i mål med dit flisevalg, skal du faktisk tage et skridt tilbage til det førnævnte geotekstil for at finde ud af, hvilken type tekstil der er hensigtsmæssig at have under den valgte flisebelægning. Her kan du med fordel rådføre dig hos Nykilde, som har en masse geotekstiler og geosystemer. Når underlaget er på plads, kan du så gå i gang med at dekorere med de ting, der skal gøre terrassen indbydende.

Del artiklen

Comments are closed.